Uoči Svjetskog dana izbjeglica, koji se obilježava 20. lipnja, Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) u Hrvatskoj će i ove godine održati tradicionalno molitveno bdjenje posvećeno snazi, nadi, patnjamam ustrajnosti i hrabrosti milijuna izbjeglica diljem svijeta.

Zajedničku molitvu će 18. lipnja s početkom u 19 sati u crkvi sv. Marije na Dolcu predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, uz prisustvo provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Dalibora Renića, ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi o. Tvrtka Baruna, u ime uzoritog kardinala Josipa Bozanića preč. Marka Kovača, biskupskog vikara za pastoral i drugih gostiju. Bdijenje će glazbeno animirati Alan Hržica.

“Ove se godine vodimo rečenicom iz Poslanice Hebrejima: Gostoljublja ne zaboravljajte: njime neki, i ne znajući, ugostiše anđele!, kroz koju se ogleda i naša misija i sve poruke pape Franje kojima nas potiče na uključivost, kršćansku odgovornost i ljubav prema svakom čovjeku”, kažu u JRS-u.
Bdjenje će uživo u video prijenosu emitirati Hrvatska katolička mreža – HKM.