S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu epidemijom covida-19 ove godine Adventska kućica „Kod fratara“ neće biti na Zrinjevcu, nego ispred Caritasove Pučke kuhinje.

Naručena hrana i piće preuzimat će se od 16 do 22 sata u dvorištu kuhinje, u koje će se moći doći osobnim vozilom.

U ponudi će biti samostanska sarma, domaće kobasice, ajvar, med, domaći likeri, kuhano vino, medenjaci i jedno vegetarijansko jelo. Kupnjom jednog obroka osigurat će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji.

„Naš cilj je bio jasan od samoga početka, svojim sudjelovanjem u manifestaciji Advent u Zagrebu senziblizirali smo širu javnost za ljude u potrebi, socijalno ugrožene te sve one kojima je potrebna pomoć u osiguravanju vlastite egzistencije. Svojim prisustvom ponudili smo svim gostima, posjetiteljima, turistima i svim zainteresiranima tradicionalna jela iz samostanske kuhinje. Sav prihod koji smo ostvarili bio je namjenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu“, rekao je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović.

„Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno je sve donedavno pripremala tristotinjak obroka koji se podijele svima onima koji taj dan dođu na ručak. No, broj korisnika tijekom epidemije i potresa u Zagrebu povećao se za više od 20 % tako da nam je pomoć itekako potrebna. Sada redovito pripremamo 400-tinjak toplih obroka dnevno“, istaknuo je fra Vladimir.

„Od samih početaka, Pučka kuhinja na Svetom Duhu implementirala je sve odredbe nadležnih i mjerodavnih državnih tijela po pitanju zaštite građanstva od ugroze izazvane koronavirusom. Te vrlo rigorozne mjere traže od nas dodatan napor pa i onaj finacijski. Hranu od mjeseca ožujka djelimo vani, ispred Pučke kuhinje jer zbog poštivanja mjera ne možemo omogućiti siguran boravak korisnicima u prostorima kuhinje. Situacija je dosta ozbiljna i zahtjevna. Stoga smo u ovim teškim i izazovnim vremenima odlučili učiniti dodatan napor kako bismo osigurali sredstava za naš rad“, dodao je.

„U vremenu došašća kada se pripremamo za Božić nemojmo zaboraviti one najmanje i najslabije, one koji su u potrebi. Učinimo dobro djelo“, pozvao je fra Vladimir.

„Treba ostati hrabar, odvažan i svoj pogled uvijek usmjeriti na Isusa Krista i na vječnost te pokazati onu konkretnu, djelotvornu kršćansku ljubav, ono što caritas i jest u sebi, ljubav, koja se očituje u brizi za ljude koji su na marginama, koji su naša braća i sestre i koji su u velikoj potrebi“, zaključio je.

Donirati se može i na žiroračun:

CARITAS ŽUPE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA;
Sveti Duh 33, Zagreb
Zagrebačka banka d.d., Zagreb
IBAN HR6323600001101567611
SWIFT ZABAHR2X