Mjuzikl “Uskrsli” premijerno je izveden 14. travnja 2014. u koprodukciji Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog i Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija te je sljedeće tri godine bio na redovnom programu GK Komedija

Foto: Ansambl Kolbe

Autor Daniele Ricci, redatelji Marko Cindrić i Robert Bošković, te Ansambl Kolbe, pojačan Majom Blagdan i Ivanom Mikulićem, glazbenim sastavom „Novo svitanje“, kao i plesnim ansamblom pod vodstvom Andree Solomun, ostvarili su ovo veliko glazbeno/plesno/glumačko, ali prije svega duhovno ostvarenje.

U 65 minuta mjuzikla “Uskrsli”, dinamično se izmjenjuju prizori od Isusova ulaska u Jeruzalem: slavni ulazak, njegovo uhićenje, muka i smrt na križu… Ali se ne zaustavlja tamo, u najdubljoj ljudskoj tami, već se prati i Isusovo uskrsnuće i objava, sve do Tomina obraćenja.

Uz mjuzikl “Uskrsli”, gledatelj još jednom duboko emotivno proživljava posljednje dane Isusova hoda ovom zemljom te slavi njegovo uskrsnuće.

Mjuzikl će se moći pogledati od nedjelje, 12. travnja 2020. u 17 sati nadalje, na YouTube kanalu “Ansambl Kolbe”, na linku OVDJE.

Ovaj glazbeno-scenski spektakl opravdao je očekivanja publike i struke, baš kao i njegov prethodnik “Život za život” te aktualni mjuzikl “Svetac svega svijeta”.

Bitno.net