“Snovopriča o životu Petra Barbarića” bit će prikazana u subotu, 8. veljače 2020. godine, na Sceni Vidra u 20 sati. Organizator je Kazalište slijepih i slabovidnih “Novi život”

Sluga Božji Petar Barbarić svojim je kratkim životom svjedočio Božju nazočnost, a svoju Ljubav prema Svevišnjemu utkao u vječnost pokazujući je milostima koje kroz svoju živuću duhovnost dijeli potrebitima.

“Snovopriča o životu Petra Barbarića” bit će prikazana u subotu, 8. veljače 2020. godine, na Sceni Vidra u 20 sati. Organizator je Kazalište slijepih i slabovidnih “Novi život”.

Predstava “Snovopriča o životu Petra Barbarića” životna je priča o slugi Božjem, koji je umro u 23. godini na glasu svetosti.

Petar Barbarić, čije ime danas nosi Katolički školski centar u Travniku, rođen je u Klobuku kod Ljubuškog u obitelji s devetero djece. Pučku školu završio je u Vitini te nastavio školovanje u sjemeništu u Travniku, gdje je i umro.

Uskoro se proširio glas o njegovoj pobožnosti pa su mnogi hodočasnici dolazili na njegov grob, palili svijeće i primali tražene milosti. Svojim životom predanim vjeri i brojnim krepostima zaslužio je skoro proglašenje blaženim.

Ova predstava nastala je u koprodukciji Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske scene KŠC Travnik.

Producent:  Nikola Lozić
Autor teksta i redatelj:  Rusmir Agačević
Asistent redatelja:  Anto Bilić
Scenograf i kostimograf: Dejan Pranjković

Glumci:
Matej Baškarad kao Petar Barbarić
Nebojša Filipović kao domar Ante
Darko Smodek kao Erich von Brandis
Roberto Zahirović kao Petar Perica te
Antonio Bilić kao Waclaw Mierzwinski

Ulaznice možete rezervirati na blagajni Scene Vidra: 01/ 4810 111 ili u Kazalištu slijepih i slabovidnih “Novi život”.

Bitno.net