Udruga Docat Centar Split u suradnji s Papinskim sveučilištem sv. Tome Akvinskog, Angelicum u Rimu, osmislila je i provodi edukacijski program za mlade u tri modula: politika, ekonomija i civilno društvo. Program je utemeljen na socijalnom nauku Crkve (SNC) te na primjeni načela i vrijednosti SNC-a u tri navedena područja javnog interesa. Ovu jesen se provodi besplatan pilot program koji kombinira sva tri modula, no na proljeće 2023. godine organizirat će se provedba programa u sva tri modula koji će trajati čitav zimski semestar.

Edukacijski program namijenjen je mladima, poduzetnicima, studentima, aktivistima, političarima i onima koji bi to sve htjeli biti na jedan autentično katolički način. Program traje 12 sati a izvodi se u mjesec dana od 14. studenog do 21. prosinca 2022. godine. Prijave se vrše putem online obrasca OVDJE ili putem maila udruge: docatcentarsplit@gmail.com

Više informacija možete naći na stranici udruge: https://docatsplit.com/

Program je moderan, dinamičan, multimodularan te utemeljen na socijalnom nauku Crkve – a kao takav predstavlja odaziv mladih na poziv pape Franje da se snažnije i relevantno uključe u društvena kretanja, ekonomiju, ekologiju, politiku i javnu sferu društvenog života. Ovaj program osposobljava mlade za kritičku analizu suvremenog društva, motivira ih na osobno obraćenje i promišljanje vlastite uloge i doprinosa u društvu.

Iz Docat Centra Split pozivaju sve mlade koje zanima socijalni nauk Crkve i mogućnosti primjene načela i vrijednosti Katoličke Crkve u pluralnom društvu, da se prijave na ovaj edukacijski program.

Također, pozivamo vas da ispunite kratku anketu udruge u sklopu istraživanja o socijalnom nauku Crkve u Hrvatskoj. Anketu možete ispuniti OVDJE.