EKSKLUZIVNA INTERNETSKA PREMIJERA FILMA JOŠKA MARUŠIĆA

[VIDEO] Pogledajte ‘Zašto su došli vlakom’ i doživite kako bi to izgledala Hrvatska da u njoj nema pobačaja

Pogledajte ovaj animirani film Joška Marušića koji na sjajan način progovara o emotivnoj i teškoj temi i upoznajte svoje prijatelje s njim njegovim dijeljenjem

joško marušić animirani film abortus

Foto: screenshot

“Zašto su došli vlakom” ime je filma poznatog hrvatskog autora animiranih filmova, karikaturista i publicista Joška Marušića iz 2015.

U njemu hrvatski autor stvara priču o jednom gradu u koji jednog nedjeljnog popodneva dolaze čudni i nepozvani gosti. Ti gosti će stanovnike grada suočiti s vlastitom prošlošću, strahovima i žalostima, ali im i podariti, barem nakratko, osjećaje mira i radosti.

Film koji je prikazan na nekoliko festivala relativno je nepoznat široj publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim sigurno to nije zbog njegove kvalitete jer je riječ o izvrsnom uratku jednog od naših najnadarenijih autora animiranih filmova čiji su filmovi nagrađivani na raznim festivalima.

Možda je to povezano s temom koja je prilično ‘nepopularna’. Film je, naime, jedan od najuvjerljivijih priloga hrvatske umjetnosti kritici ‘civilizacije smrti’ koje je dio i abortus.

Pri tome, autor tu kritiku razvija na besprijekoran umjetnički način lišen moraliziranja ili plitke patetike.

Naš portal želi širu hrvatsku i svjetsku javnost upoznati s ovim biserom hrvatske kinematografije. Zato smo organizirali internetsku premijeru filma uz ekskluzivno dopuštenje autora i producentske kuće Zagreb film, na čemu im zahvaljujemo. Napominjemo da dopuštenja vrijede isključivo za naš portal.

Ekskluzivni razgovor s Joškom Marušićem pročitajte OVDJE.

NAPOMENA:

Zbog isteka roka dozovole za prenašanje autorskih prava morali smo prekinuti s emitiranjem filma. Napominjemo kako će film uskoro biti javno dostupan na internetu nakon čega ćemo na ovoj stranici staviti poveznicu na njega i tako omogućiti našim čitateljima da ga ponovno vide.

Hvala na razumijevanju.

Vaš

Bitno.net

Goran Andrijanić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 19. siječnja 2017.

Možda vam se svidi