U četvrtak 6. svibnja, na blagdan svetog Dominika Savija, Zaklada koja nosi ime po ovom svecu proslavila je svetom misom treću obljetnicu djelovanja.

Zaklada sveti Dominik Savio i Družbica Bezgrešne, pokrenuta u studenom 2020., za treći rođendan Zaklade objavili su novu pjesmu „Dominiče, Dominiče“, posvećenu svom zaštitniku, svetom Dominiku Saviju, jednom od najmlađih svetaca Katoličke Crkve – zaštitniku mladih, djece, prvopričesnika kao i trudnica i majki koje žele, a još nisu ostvarile trudnoću.

Zaklada je utemeljena na sam blagdan Dominika Savija s ciljem materijalne pomoći i duhovnog pratiteljstva mladih i djece bez roditelja, kao pomoć djeci samohranih roditelja, mladima iz mnogobrojnih obitelji i onima koji nakon punoljetnosti napuštaju Caritasov dom ili druge udomiteljske ustanove, te redovitim studentima slabijeg imovinskog stanja do kraja njihova školovanja. Zaklada pomaže i prati 17 mladih, srednjoškolaca i studenata diljem Hrvatske.

Također cilj Zaklade je i promicati duhovnost jednog malenog i mladog sveca, kako je papa Pio XI. rekao „diva duhom“, koji u današnjem vremenu može biti svijetli primjer za nasljedovanje u poslušnosti, radosti, izvršavanju svakodnevnih dužnosti, svakodnevnoj molitvi, dobročinstvima prema bližnjima.

Pjesma je nadahnuta Dominikovom posvećenosti i predanosti Bezgrešnoj, Blaženoj Djevici Mariji, i osijava duh radosti, vedra i vesela mladog srca koje izgara za svetošću.

Radostan napjev želi potaknuti i pozvati sve mlade u zajednicama, oratorijima, da pjevajući nasljeduju malog brata, svetog Dominika Savija, na putu svetosti, revno i radosno izvršavajući svoje svakodnevne dužnosti u ljubavi, molitvi, radosti i dobročinstvima prema bližnjima – poručuju iz Zaklade.

Pjesma je objavljena na YouTube kanalu Zaklade sveti Dominik Savio.