Desetak časnih sestara, koje pripadaju redu Red Presvetog Otkupitelja (redemptoristice) iz Dublina, dobro raspoloženje tijekom „lockdowna“ održava plesom. Međutim, svoje su raspoloženje odlučile podijeliti s drugima pa su snimile video za izazov „Jerusalema Dance “ koji je ubrzo postao iznimno popularan na TikToku, piše Aleteia.

U snimanju spota je sudjelovalo 13 časnih sestara, u dobi od 28 do 92 godine. Mlađe časne sestre plešu, dok starije sjede i plješću rukama u ritmu glazbe. Časne sestre odjevene su u crvene i plave habite, a u plesu oko samostana sv. Alfonsa pridružilo im se i nekoliko svećenika.

Sestra Lucy Conway izjavila je kako ovaj ples predstavlja još jedan oblik molitve za sve one koji pate zbog koronavirusa. Naime, u Irskoj se bilježi porast oboljelih pa je lockdown produžen do Uskrsa.

Časne su sestre spot snimale nekoliko dana, odnosno jedan cijeli vikend, a finalni proizvod izazvao je brojne pozitivne reakcije. Inače, časne sestre redemptoristice u Dublinu djeluju od 1859. godine.