Kantautor duhovne glazbe i učitelj razredne nastave iz Zagreba Josip Ćulumović objavio je spot za autorsku pjesmu „Rijeka života“ koju je posvetio svima stradalima od potresa i oboljelima od korone. Tekst za ovu pjesmu nastao je još u ožujku 2018. godine.

„Tada sam u srcu osjetio nadahnuće da bi ova pjesma mnogim ljudima mogla donijeti utjehu i mir u srce. Onda to još nisam razumio, ali nakon svih ovih događanja postao sam svjestan potrebe donošenja nade i ljubavi svim potrebitima“, objašnjava za Bitno.net.

Prva verzija pjesme u obliku „lyrics videa“ objavljena je u ožujku prošle godine, nakon zagrebačkog potresa i na početku pandemije koronavirusa. „Taj videouradak napravio je dragi prijatelj karmelićanin otac Tiho Radan kojemu sam neizmjerno zahvalan“, kaže Josip Ćulumović.

Objašnjava nam kako se izlazak (klasičnog) videospota nekako poklopio s novim razornim potresom, pa je zbog toga ovaj spot posvetio svim stradalima u nedavnim potresima te oboljelima od koronavirusa, ali i svim dobrim ljudima iz Hrvatske i svijeta koji su pritekli u pomoć potrebitima u ovoj nevolji. „Na kraju bih zahvalio Josipu Šukeru na predivnom aranžmanu za ovu pjesmu te mladoj darovitoj djevojci Rebeki Čuljak koja je osmislila videospot“, završava Josip Ćulumović.

Josip Ćulumović duhovnom se glazbom počeo autorski baviti 2015. godine kada je uglazbio prvu autorsku pjesmu “Oživi nas sad” na tekst Maje Vasilj. Do tada je gitarom redovito pratio prof. Tomislava Ivančića na vjeronaucima za mlade najprije na Zavrtnici, zatim na susretima koje je profesor Ivančić vodio u Kinoteci te međunarodnim studijima Hagioterapije i duhovnim vježbama.

„Profesor Ivančić me je znao pitati zašto ne stvaram svoju glazbu… Vjerujem da moj glazbeni put prati Njegova molitva i zagovor. Prije nego je preminuo poklonio sam mu svoju pjesmu ‘Upoznaj sebe’ za koju sam napisao tekst i glazbu“, kaže. Pjesma je inspirirana posljednjim studijem Hagioterapije koji je vodio profesor Ivančić, a naslov mu je bio: “Čovječe, upoznaj sama sebe i Kršćanine, upoznaj svoje dostojanstvo”.

„Bio je jako zadovoljan tom pjesmom, što mi je dalo vjetar u leđa da nastavim putem duhovne glazbe. Snimio sam do sada sedam studijskih pjesama i nadam se da ću uskoro objaviti svoj prvi album“, završava Josip Ćulumović.