mark wahlberg poziva u svećenike

Poznati hollywoodski glumac, Mark Wahlberg, zvijezda filmova kao što su Pokojni, Transformeri i Ted, nikada se nije sramio svoje katoličke vjere. Dapače više puta je istaknuo kako ga je ona izvukla iz života pljački, nasilja i uličnih bandi u koje je upadao odrastajući u Dorchesteru.

Ključni u razvoju njegove vjere, kako sam kaže, bili su mnogi “prekrasni svećenici”. Stoga je Wahlberg odlučio pomoći Crkvi u privlačenju mladih u svećenike, izjavivši kako želi da “njegova djeca i buduće generacije imaju dobre svećenike u svojim životima”, baš kao što ih je imao i on sam.

“Blagoslovljen sam što u svom životu imam toliko prekrasnih svećenika”, poručio je Mark u videu snimljenom uoči Nacionalne konferencije povjerenika za duhovna zvanja, koja će se održati u Bostonu.

“Odrastajući u Dorcesteru često sam se znao naći u nevoljama, ali uvijek sam imao svećenika koji bi bio uz mene. Oženio me svećenik, moju djecu je krstio svećenik, i kad god bi neki član obitelji umro pokopao bi ga svećenik. Moji grijesi bivaju oprošteni kad odem na ispovijed kod svećenika. Svaki put kad idem na misu, preko svećeničkih ruku dobivam krv i tijelo Isusa Krista, koji mi pomažu u dijeljenju moje katoličke vjere s drugima”, zaključio je u videu kojeg je na svojoj Facebook stranici objavila biskupija Providence.

Mark Wahlberg, koji je također bio voditelj programa na posljednjem Svjetskom susretu obitelji u Philadelphiji, na kojem je sudjelovao i papa Franjo, nažalost jednako je glasan i u svojoj podršci istospolnim brakovima, zbog čega su ga, kao i zbog svoje vjernosti Demokratskoj stranci koja javno podupire pobačaj i gay brakove, često kritizirali tradicionalni katolički mediji.

Wonderful message from Mark Wahlberg to welcome the National Conference of Diocesan Vocation Directors to his home town of Boston. Thank you for your support of priests!

Posted by Diocese of Providence Office of Vocations on 3. listopada 2016

Tino Krvavica | Bitno.net