alan hržica gledaj on te gleda

“Bio sam na duhovnom seminaru ODS-a u Mariji Bistrici pred Presvetim oltarskim sakramentom na večernjem klanjanju kada sam čuo kako moj dragi brat u Kristu Vigor Grego pjeva pjesmu ‘Gledaj, On te gleda’.

“Duboko me dirnula tako jednostavna, a snažna pjesma i obilježila mi je cijeli taj vikend u Bistrici. Kada sam se vratio u Zagreb na jednom susretu naše zajednice odsvirao sam tu pjesmu i na prvo sviranje su svi počeli pjevati u jedan glas i osjetio sam kako se srca otvaraju prema Isusu. Tada sam dobio potvrdu da je pjesma pomazana Duhom Svetim i da bismo je trebali što prije snimiti kako bi dotakla još mnoge duše”.

“Čudesno je u tome da je tu pjesmu napisala sveta Terezija Avilska prije negdje 500 godina koja je znala govoriti: ‘Želim se izložiti Isusovu pogledu i pustiti ga da djeluje u mojoj duši.’ Pjesmu su inače preveli mladi Karmela BSI i baš sam sretan da se tako stare pjesme na ovaj način obnavljaju i opet približavaju narodu. Sada mi se nameće još jedno pitanje: Kakvo to glazbeno bogatstvo mi imamo u našoj Katoličkoj Crkvi u starim već zaboravljenim pjesmama? Tko zna koliko još ovako nadahnutih pjesama negdje leži skriveno i čeka da ih se izvadi i upotrijebi…’, poručio je Alan Hržica.

Bitno.net