Ako sam katolik

Na posljednjem susretu mladih u ovoj akademskoj godini, u ispunjenoj dvorani splitskoga Sjemeništa, Hrvatsko nadzemlje premijerno je predstavilo svoj novi glazbeni spot za pjesmu „Katolik“. Radi se o pjesmi koju su nadzemljaši napisali još prije dvije godine, no aktualno stanje u hrvatskom društvu potaklo ih je da je studijski snime i lansiraju na društvene mreže! Pjesma, na jedan zabavan, nadzemljaški način govori o izrugivanju i vrijeđanju kojem su izloženi katolici u našem društvu samo zato što nastoje živjeti svoju vjeru i zalagati se za kršćanske vrijednosti.

„Ako san katolik i ja san dite, vika san ovo mi činit ne smite, ne sramin se nastojat živit svoju viru i volin u svemu uvik imat miru“ – poruka je mladih nadzemljaša svima koji su se u zadnje vrijeme natjecali u davanju epiteta i ljepljenju etiketa katoličkom stanovništvu naše države.

Glazba za pjesmu posuđena je od priznatog splitskog kantautora Harija Rončevića („Getanin“), dok je tekst napisao Marin Periš.  Pjesma je snimljena u improviziranom studiju Julije i Brane Vukorepe, koji su zaslužni za sve snimljene instrumente i back vokale u pjesmi. Glavni vokal je Ivan Trpimir Lozić, a pjesmu je obogatio i gitarist Karlo Dotur. Spot su režirali Ivan Trpimir Lozić, Božidar Vrdoljak i Marin Periš, a uz njih se u spotu pojavljuju i „katolik“ Darko Ivan Rapić te Martina Parlov, Angelo Gale, Marin Mustapić, Mislav Peović i Toni Čulić.