Voditelj Molitvene zajednice Srce Isusovo i pjevač duhovne glazbe Alan Hržica objavio je novi singl s albuma „Nova stvorenja“. Pjesma se zove “Ti si Onaj koji voli”. Stihove je napisala Angela Bonacin iz Kaštel Sućurca, djevojka koja je tragično preminula 6. svibnja 2016. godine. Vijest o njezinoj pogibiji, koja je uslijedila zbog neočekivanog nevremena, prije gotovo dvije godine prenijeli su svi hrvatski mediji.

Toga dana Angela je otišla pomoliti se na grob svojega oca, koji je preminuo četiri mjeseca ranije. Društvo joj je pravila prijateljica Nada. U jednom trenutku prijateljice su stale ispod stabla, gdje ih je udario grom. Nada je bila ozlijeđena, a Angela je preminula.

Angelin mladić Teo Prkić za Glasnik Srca Isusova i Marijina je izjavio kako je Angela prije svojega obraćenja živjela tipičnim studentskim životom, družila se s prijateljima, izlazila i glupirala. „Bila je prilično kritična, ismijavala je zatucanost, ali nikada nije vrijeđala Crkvu. Nije vodila računa o svome duhovnom životu. Prestala je primati sakramente i živjela prilično neodgovorno. Međutim, ja sam je upoznao drukčiju, godinu dana nakon što se obratila i potpuno promijenila svoj život“, objašnjava Teo.

Svjedočanstvo pokojne Angele

U svojemu svjedočanstvu, koje je Angela napisala 2013. godine, kaže: „Konstantno sam bila nesretna. Godinama sam se borila s nesanicom. Mnoge noći sam provela u stanju straha i tjeskobe. Prestala sam se truditi oko svoje budućnosti jer u nju nisam vjerovala. Osjećala sam se da me Bog kroz moja brojna životna iskustva jednostavno napustio. Zbog toga mu nisam imala potrebu davati ništa od sebe.“

Četiri godine prije iznenadne smrti Angela je u središtu Splita susrela svoju prijateljicu Irenu Vukčević, koja je krenula na ispovijed kod patera Jorgea Ramosa. Irena je predložila da joj se pridruži. Angela je taj susret kasnije opisala: “Nisam ni slutila što će se događati nakon toga. Sigurna sam da sam s tom ispovijedi Bogu dala zeleno svijetlo da na meni učini promjenu.“ Njezin put obraćenja započeo je katarzom, periodom čišćenja, tijekom kojega je morala odbaciti svoje loše navike. Njezini su bližnji polako počeli primjećivati promjenu. Svoje prijatelje usmjeravala je Bogu i poticala ih na molitvu i sakramentalan život.

“Pjesmu sam uglazbio za pet minuta”

Angela je godinama pisala prozu i poeziju, a njezine pjesme su izvodili klapa Cambi i splitska pjevačica Nataša Reić Matković. Nakon obraćenja je počela pisati duhovne pjesme. Alan Hržica, pjevač čiji je album ove godine nominiran za Porina u kategoriji popularne duhovne glazbe, Angelinu je pjesmu uglazbio sasvim slučajno. „Možda djeluje kao slučajnost, ali ja sam kao vjernik siguran da je Bog tako htio i odredio“, objasnio je za Glasnik Srca Isusova i Marijina Alan Hržica.

Nekoliko mjeseci tragedije, Hržica je od Irene Vukčević, one prijateljice koja ju je potaknula na ispovijed, primio mail s Angelinim pjesmama. „Nažalost, taj mail nikada nisam otvorio. Budući da svakoga dana primam velik broj mailova, jednostavno ga nisam primijetio“, priznaje. Pjesme je pročitao prije točno godinu dana, početkom prošle korizme. Najviše ga se dojmila pjesma „Ti si Onaj koji voli“, u kojoj je Angela, možda nesvjesno, opisala svoj kraj, svoj odlazak. Alan je uzeo gitaru i pjesmu je uglazbio za doslovno pet minuta.

Evo kako zvuči novi singl Alana Hržice “Ti si Onaj koji voli”:

Rašeljka Zemunović | Bitno.net