svjetlo_rijeci

Svjetlo riječi naziv je nove knjige osječkog studentskog kapelana patera Arkadiusza Krasickog iz Družbe Duha Svetoga (CSSp). Upravo Družba Suha Svetoga je misijskog karaktera, a način pastoralnog djelovanja sa studentima sličnih je odlika. Ovo je treća zbirka sabranih nedjeljnih propovijedi p. Areka, koja je također nastala kao plod dugogodišnjeg rada sa studentima. Namijenjena je prvenstveno studentima, ali je jednako prikladna i za sve koji traže svoje svjetlo života u živoj Riječi Božjoj, u Bibliji i osobnom susretu s Bogom. S ciljem evangelizacije i oživljavanja katoličkog identiteta kod studenata i mladih, te ostalih čitatelja, izdanje su grafički obogatili sami studenti tj. njihove fotografije s raznih susreta, druženja i molitve.

Pripremljeno je i izdanje duhovnog vodiča odnosno molitvenika za studente, koje uskoro izlazi, kako bi im se svakodnevni hod s Bogom još više olakšao, a duhovna pomoć tako bila „pri ruci“ tj. i u trenucima kada napuste bogato zajedništvo kušano na zajedničkim klanjanjima utorkom, molitvi četvrtkom ili pak pri svetim misama. Osim konkretnih plodova, poput knjige i duhovnog vodiča, plod dugogodišnje žrtve, molitve i rada vidljiv je i kod spomenutih susreta, koje posjećuje oko sedam stotina studenata i mladih tjedno.

Svi su katolici pozvani biti svjetlo svijeta, a posebno taj poziv vrijedi za studente i mlade, koji na osobit način mogu doprinijeti novoj evangelizaciji svojim žarom i otvorenošću za darove Duha Svetoga. To je poruka studenata iz DUHOS-a koji će ovu publikaciju promovirati na svojim redovitim duhovnim susretima, te u zajedništvu i molitvi ustrajati da plodova poput ovih bude sve više.

S.D.