'SNAGA LJUBAVI' OSVAJA SRCA ČITATELJA

Roman kao stvoren za došašće i božićno vrijeme

Zaljubljeni Josip sanja o sreći i izgradnji obitelji s Marijom iz Nazareta… Kako pomiriti naravne ljudske čežnje i Božji poziv? Može li u toj borbi srce ostati cijelo, može li se ljubav preoblikovati i dati mjesta još većoj ljubavi? Tema je to romana koji je već mnoge oduševio.

Snaga ljubavi

Roman o sv. Josipu naslovljen “Snaga ljubavi”, objavljen u izdanju nakladne kuće Verbum, u kratkom je vremenu od objavljivanja izazvao veliko zanimanje čitatelja, jer lik ovog sveca predstavlja u sasvim novom svjetlu i to na književno iznimno uspješan način. Josip je posve običan mladić pun životne radosti, snage i snova o sreći. Odlazi u Nazaret u potrazi za djevojkom kojoj će pokloniti svoje srce. Ondje upoznaje dražesnu, vedru i tajanstvenu djevojku Mariju u koju će se zaljubiti… No iznenada biva suočen s izazovnim Božjim pozivom koji kao da stoji na putu njegovoj ljubavi. Josip prihvaća ulogu koja mu je namijenjena, ali cijeloga života proživljava borbu između svojih naravnih ljudskih čežnja i Božjega poziva. Može li u toj borbi srce ostati cijelo, može li se ljubav preoblikovati i dati mjesta još većoj ljubavi?

Na temelju svjedočanstava Svetoga pisma, apokrifnih spisa i bogate kršćanske tradicije, iz pera poznatoga poljskog pisca Jana Dobraczyńskoga izranja životan i topao ljudski lik sv. Josipa. Prateći život, nutarnje i vanjske kušnje ovoga omiljenog sveca brojnih kršćanskih naraštaja roman “Snaga ljubavi” usporedo opisuje političke, društvene i religijske okolnosti Palestine toga vremena, neodoljivo uvlačeći u svoju pripovijest misao i srce svakoga čitatelja. “Snaga ljubavi” divna je priča prepuna topline o životu skromnoga čovjeka kojega je Bog učinio najintimnijim svjedokom otajstva svojega Utjelovljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojom književnom ljepotom, psihološkim poniranjem u nutrinu likova Josipa i Marije iz Nazareta te univerzalnim vrjednotama – spremnošću na žrtvu, važnosti obitelji i značenjem prave ljubavi – ovaj najpoznatiji roman Jana Dobraczyńskoga već godinama privlači pozornost publike u mnogim zemljama svijeta, neprestano doživljavajući nova izdanja. U svijetu u kojemu istinska uloga očinstva doživljava krizu, u svijetu u kojemu je riječ “ljubav” izgubila svoje pravo značenje ovaj roman aktualniji je i poticajniji no ikada prije. Svojim je sadržajem kao stvoren za čitanje u vrijeme došašća, a bit će i odličan izbor za božićno darivanje.

Više o romanu “Snaga ljubavi” možete saznati te ga i prelistati na linku ovdje.

Verbum.hr/Bitno.net


Objavljeno: 27. studenoga 2014.

Možda vam se svidi