Natjecaj

Želeći njegovati spomen na hercegovačke franjevce koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili komunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” raspisuje natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata, za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni).

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) neka se pošalju najkasnije do 15. siječnja 2013. na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na 3. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca 4. – 7. veljače 2013. Nagrađeni radovi bit će predstavljeni putem portala pobijeni.info i drugih medija. O dosadašnjim natječajima podrobnije se može čitati na istoimenom portalu u poglavlju Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj. (ika/bitno.net)