Pjesmu potpisuje Romana Bilaver, poznata autorica duhovne glazbe (Sila odozgor, Jahve, Jahve…) koja većinu svojih pjesma izvodi sa zajednicom “Božja pobjeda”.

Uz nastanak pjesme “Dijete ponizno” veže se jedna zanimljiva priča. Naime, ljetos je Alan Hržica nazvao Romanu Bilaver i pitao ima li možda neku novu, napisanu pjesmu koju bi on vrlo rado izveo. Romana je rekla da nažalost već dugo vremena ništa nije napisala i da je nastupilo neko njeno sušno razdoblje. Ipak je taj telefonski poziv bio poticaj jer je Romana kroz sljedeća dva dana napisala pjesmu “Dijete ponizno” koja je, kako sama govori, čisti rezultat molitve. Slika poniznog djeteta savršeno se uklopila u Alanove ideje i duhovne težnje tog razdoblja. Također, postoji još jedna anegdota, potvrda sveprisutnosti Boga – u trenucima pisanja pjesme Romani se često u mislima pojavljivao pjevač Oliver Dragojević. Kada je pjesmu dovršila, odmah ju je poslala Alanu koji je baš u tom trenutku sjedio u Puli s Oliverom Dragojevićem na kavi jer su tu večer zajedno uz ostale glazbenike nastupali na velikom humanitarnom koncertu “Sveti Toma – Zajedno za znanje” u pulskoj Areni.

Taj događaj Romana tumači kao Božji humor i kao potvrdu da je pjesmu trebala poslati usprkos nesigurnosti kroz koju je prolazila.

Pjesmu je aranžmanski i svirački dotjerao Goran Kovačić, koji je ujedno i redatelj videospota. U spotu je iskoristio kadrove s posljednjeg prošlogodišnjeg velikog koncerta zajednice Srce Isusovo na Katarininu trgu, na kojem je prisustvovalo više od 4.000 posjetitelja.

Bitno.net