U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 5. siječnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga “Kako odgajati volju” Fernanda Corominasa. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

Knjiga “Kako odgajati volju”, prvijenac u novopokrenutoj Verbumovoj biblioteci Obiteljsko obogaćivanje (pokrenutoj s istoimenom udrugom), bit će od velike koristi roditeljima, djedovima i bakama, učiteljima, profesorima i svima onima koji se bave odgojem. Pisana je jednostavnim i jasnim jezikom koji olakšava čitanje, a temelji se na inovativnim pedagoškim pravcima i novom pristupu odgoju – teoriji pozitivne motivacije kao najučinkovitije metode odgoja.

Roditelji će u ovoj knjizi otkriti na koji način mogu učinkovitije odgajati svoju djecu primjenjujući pozitivnu motivaciju i potičući kod svoje djece samopoštovanje i optimizam. Osim na čvrstim antropološkim i pedagoškim osnovama, knjiga se temelji i na mnogobrojnim empirijskim istraživanjima provedenima u ustanovama i tvrtkama koje nastoje postići cjelovitu izvrsnost.

U svakom poglavlju ove vrlo praktične knjige iznesen je cjelovit plan djelovanja koji svatko može prilagoditi vlastitoj situaciji i koji omogućuje konkretnu i učinkovitu primjenu stečenoga znanja u nastojanju da našoj djeci pomognemo da postaju bolje osobe i ostvare svoj puni potencijal.

Fernando Corominas doktorirao je brodogradnju na Sveučilištu u Madridu. Predsjednik je Europskog instituta za obrazovanje. Više od dvadeset i pet godina bavi se istraživanjima u području obiteljskog odgoja. Do sada je održao više od 1000 predavanja u petnaest zemalja na različitim kontinentima. Autor je brojnih knjiga na temu odgojnih i obrazovnih metoda kao i metoda poslovnog upravljanja.

Knjigu možete prelistati ovdje.

 Bitno.net