Svim ljubiteljima kulture i poezije između 16 i 30 godina, toplo preporučujemo Poj: kulturno-edukativni program Svjetskog saveza mladih Hrvatska posvećen čitanju poezije.

Poj čini 10 interaktivnih radionica na kojima se uz pomoć teoretske pozadine i iskustava sudionika razvija zajedničko čitanje i kreativno tumačenje poezije. Fascinantne teorije, vječne rasprave i kreativne igre jamac su jedinstvenog iskustva vrhunske poezije koje nudi Poj.

Sudjelovanjem u Poju stječu se znanja na širokom području kulture, razvijaju komunikacijske i interpretacijske vještine te stvara kolektiv poticajan za vlastito kreativno izražavanje.

Uz pomoć cjelovitog interaktivnog pristupa polaznici će otkriti svoje mjesto u kulturi i mjesto kulture u njima – a pritom i doista uživati u poeziji 50 suvremenih hrvatskih pjesnika.

Radionice se održavaju u 90-minutnom formatu na tjednoj bazi od 16. ožujka do 28. svibnja. Namijenjene su za dvije grupe od 10 mladih sudionika (16 – 30 godina), a za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje ili prethodno iskustvo.

Kotizacija za sudjelovanje u čitavom programu iznosi 80 kuna, što uz radne materijale pokriva i pjesničku čitanku koju ćete moći koristiti i nakon završetka programa.

Radionice osmišljava i vodi Luka Tripalo, član Društva hrvatskih književnika i nagrađivani pjesnik.

Prijave su otvorene do 9. ožujka, stoga se pozivaju zainteresirani da se što prije prijave OVDJE.

Bitno.net