Adventski koncert kantautora popularne duhovne glazbe, pjesnika i zborovođe Čede Antolića i njegova sina Matije održan je u utorak 18. prosinca u Sveučilišnoj kapelici na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Čedo je s Matijom izveo više hrvatskih adventskih pjesama u njihovoj obrati te izbor autorskih pjesama iz svoje četrdesetogodišnje prisutnosti na hrvatskoj duhovnoj sceni. Vrhunskom izvođenju dodatni ugođaj dala je izvrsna akustika sveučilišne kapelice.

Po završetku koncerta Čedo Antolić je za Informativnu katoličku agenciju izjavio kako su on i Matija dali sve što su imali od duhovnosti i glazbenosti. Podsjetio je kako su prije nekog vremena imali veliki koncert u “Komediji”. Premda je ovaj koncert bio pred manjom publikom, bio je jednako duhovan, jednako predanje iz ljubavi prema Gospodinu i ljudima. Stoga, svi mi koji smo u vjeri, koji smo u Crkvi i radimo svatko na svoj način, ja pišem pjesme, vodim zborove, povezani smo. Svatko radi svoje i onda se nađemo u nekoj zraci i nekom trenutku, i kažemo ‘gle ima nas’ i tako radimo do kraja u Gospodinu”, rekao je Čedo Antolić. (ika/bitno.net)