Kutak za djecu, susreti s autorima, druženje s urednikom kao i prigodni popusti na sva Verbumova izdanja obilježit će Noć knjige u Verbumovim knjižarama u Zagrebu i Splitu.

Verbum

U Hrvatskoj se u ponedjeljak 23. travnja od 18 do 1 sat nakon ponoći prvi put održava manifestacija Noć knjige s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva. Time će biti obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao i Dan hrvatske knjige koji se slavi 22. travnja u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma godine 1501. dovršio “Juditu”. U tu svrhu knjižare i knjižnice diljem Hrvatske, kao i drugi uobičajeni prostori za predstavljanje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa.

Nakladna kuća Verbum uključila se u program manifestacije Noć knjige otvarajući vrata svojih knjižara u Zagrebu i Splitu do 1 sat nakon ponoći uz prigodni program, popuste i akcije.

U Verbumovoj knjižari u Teslinoj u Zagrebu u Noći knjige od 18 do 19.30 sati bit će otvoren Kutak za djecu – prigodna igraonica i susret s dječjom spisateljicom Sonjom Tomić gdje će se najmlađi čitatelji moći upoznati s nekim dječjim izdanjima, slikovnicama, slagalicama, bojankama te drugim interaktivnim izdanjima, a i sami će se moći okušati u slaganju poučnih slagalica, magnetskih figurica, kocki s prizorima, bojanju kredama itd. U isto vrijeme najmlađima će se predstaviti i dječja spisateljica Sonja Tomić, jedna od autorica “Katoličke enciklopedije za djecu” u izdanju Verbuma, ali i niza knjiga za djecu koje će tom prigodom predstaviti djeci. Za vrijeme odvijanja programa Kutak za djecu u pola cijene bit će dostupna knjiga “Katolička enciklopedija za djecu” kao i set slagalica “Biblijske priče”.

Knjižara Verbum na zagrebačkom Kaptolu u Noći knjige svim posjetiteljima će omogućiti Susret s Nevenkom Nekić od 20.30 do 21.30 sati. Književnica Nevenka Nekić, autorica više od trideset naslova, autorica je i uspješnice “Kardinalovo srce” o Alojziju Stepincu te prvog romana čija je radnja smještena u Središte svijeta – Ludbreg “Demon i Sveta Krv”. Potpisivanje ovih dviju knjiga bit će moguće u Verbumovoj knjižari na Kaptolu za vrijeme trajanja programa. Knjige “Kardinalovo srce” i “Demon i Sveta Krv” za vrijeme susreta s autoricom bit će dostupne u pola cijene.

U Verbumovoj knjižari u Splitu u 20.30 sati u sklopu manifestacije Noć knjige održat će se Susret s autorom, a gost će biti Frane Peruzović koji će tom prigodom u razgovoru s moderatoricom Jelenom Hrgović govoriti o svom životnom putu, kulturnom angažmanu i knjigama koje privlače pozornost stručne javnosti i publike.

Iste večeri od 22 do 24 sata u Verbumovoj splitskoj knjižari bit će i Druženje s urednikom. Glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta u splitskoj knjižari odgovarat će na pitanja svih koji žele saznati koji je put knjige od rukopisa do polica u knjižarama. Također, na Druženju s urednikom bit će moguće razgovarati o uređivačkoj politici, produkciji više od 350 naslova koliko je Verbum objavio u proteklih dvadeset godina vlastitog nakladničkog programa, novim izdanjima koja su u pripremi, a bit će moguće i sugerirati neka nova izdanja koja bi čitatelji voljeli vidjeti na policama knjižara u skoroj budućnosti.(ika/bitno.net)