Nakladnička kuća Verbum, izdavač bestselera Jordana Petersona 12 pravila za život, priprema za objavljivanje njegov dugoiščekivani nastavak pod naslovom Izvan reda: još 12 pravila za život, koji će u utorak 2. ožujka 2021. godine imati istodobnu svjetsku i hrvatsku premijeru.

Klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson svojom knjigom 12 pravila za život milijunima je čitatelja pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red. U ovom odvažnom nastavku koji izlazi pod naslovom Izvan reda Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela koja čitatelju pomažu izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku želju da svijet dovedemo u red.

U vremenu kada se čovjekova volja sve više nameće u svakom području života – od društvenih struktura do osobnih emocionalnih stanja – Peterson upozorava na opasnost koja leži u pretjeranoj sigurnosti. Osim toga, razlaže strategije koje pomažu nadići one kulturne, znanstvene i psihološke sile koje čovjeka i društvo guraju prema tiraniji te pokazuje kako se umjesto toga možemo pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda – i posebno onda – kada smo bespomoćni.

Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima, ističe Peterson, pozivajući čitatelja da uspostavi ravnotežu između kaosa i reda. Služeći se istinama drevne mudrosti iz filozofije i najvećih svjetskih mitova i priča, kao i uvidima iz psihologije i osobnim iskustvima iz vlastitog života i kliničke prakse, Peterson u ovoj knjizi izlaže novih dvanaest načela koja čitatelje mogu usmjeriti prema odvažnijem, iskrenijem i smislenijem življenju.

Premda se Verbumovo izdanje knjige Izvan reda objavljuje u, za hrvatske prilike, iznimno visokoj početnoj nakladi od čak 12.000 primjeraka, zbog velikog broja Petersonovih poklonika i višestruko većeg broja čitatelja prve knjige u Verbumu očekuju iznimnu potražnju pa time i velik pritisak na zalihe u knjižarama. Stoga su odlučili, svima koji to žele, omogućiti da unaprijed osiguraju svoj primjerak i budu među prvima u svijetu koji će čitati tu knjigu.

Knjigu Izvan reda možete tako već sada naručiti u web knjižari verbum.hr (stavljanjem u košaricu i dovršavanjem procesa kupnje), a bit će Vam poslana na kućnu adresu odmah po objavljivanju. Link za narudžbe je ovdje.

Predbilježiti se možete i u svim knjižarama Verbum, a svima koji to učine jamči se da će ih njihov primjerak čekati rezerviran u knjižari. Informacije o lokacijama i kontaktima svih knjižara Verbum nalaze se na linku ovdje.

Više informacija o knjizi Izvan reda možete saznati na linku ovdje.