Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila svjetski bestseler „Brini se manje, moli se više“. Ova hit knjiga donosi 180 kratkih i poticajnih meditacija za žene za oslobođenje od svake tjeskobe.

Upravo anksioznost i zabrinutost danas su jako raširene i, bez obzira na dob, izvjesno je da postoji nešto (vjerojatno i više toga!) zbog čega se brinemo dan i noć. Bilo da smo zabrinuti zbog posla, obiteljskih i međuljudskih odnosa, financija, događanja u svijetu ili nečega drugog, ove će meditacije pomoći u otklanjanju tjeskobnih misli, učeći pritom življenju u slobodi djece svemogućega Boga, koji nudi spokoj uznemirenoj duši.

Meditacije sadržane u knjizi „Brini se manje, moli se više“ ne zahtijevaju puno vremena tako da se njima svatko može koristiti i u danima punim strke i užurbanosti. Svaka od meditacija sadrži i poticajan citat iz Svetoga pisma te kratku molitvu osmišljenu s ciljem otklanjanja svih strahova.

Autorica Donna K. Maltese koja je priredila ovu knjigu posebice je bila nadahnuta obećanjem danim u Božjoj riječi: „Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu” (Fil 4,6–7).

Doista, knjiga „Brini se manje moli se više“ učvršćuje nas u toj istini da s Bogom možemo živjeti bez tjeskobe svaki dan – neovisno o tome zbog čega smo zabrinuti. Dok budemo čitali meditacije i molitve, postajat ćemo sve bliži Onom koji oslobađa od svake anksioznosti, koji svako tjeskobno srce može preobraziti u srce ispunjeno mirom.

Knjigu molitvenih meditacija Brini se manje, moli se više možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr, a više o njoj možete saznati na linku ovdje.