Božićno je vrijeme navještaj velike radosti. Kako ističe Inos Biffi u knjizi Božićno vrijeme, razmatrajući otajstvo utjelovljenja, vidimo Riječ: Riječ Božju koja je Sin. Danas, kada smo sa svih strana zaslijepljivani šarenim svjetalcima onoga što Božić nije, potrebno je truditi se ostati u duhu došašća, molitve i radosnoga razmatranja Kristova rođenja. Sigurno polazište za takva promišljanja nudi i duhovna literatura. Kršćanska sadašnjost pripremila je stoga niz prigodnih naslova uz koje čitatelji mogu promišljati o rođenju Djeteta, o Gospodinu koji nam i ovoga Božića dolazi u susret, u dobrim djelima i istinskoj radosti božićnoga vremena. 

Božićna ponuda u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr obuhvaća popuste do 50 %. Traje od 7. 12. 2021. do 6. 1. 2022., a za svaku kupnju u vrijednosti od 100 kuna na više Kršćanska sadašnjost daruje jednu knjigu.

Na popustu se našlo i biblijsko izdanje Sveto Pismo Staroga i Novoga zavjeta te zanimljiva Izgubljena Biblija (Otkriveni zaboravljeni spisi). Za najmlađe čitatelje Kršćanska sadašnjost pripremila je poseban paket po cijeni od 179 kuna. Praćene lijepim ilustracijama, ove knjige uključuju priče kojima će se djeca uvijek rado vraćati. Paket uključuje četiri knjige: Biblija za mališane, Moja Biblija uspavanka, Sveti Nikola bake Julijane i Priča o Božiću.

Tridesetak ostalih naslova može se pronaći po 30 % – 50 % sniženim cijenama, a među njima su prigodna izdanja pape Franje koja mogu biti lijep božićni dar bližnjima (Dođite, poklonimo se i Rodio se za nas), Velika knjiga božićnog vremena benediktinca Anselma Gruna, Velika iznašašća kršćanstva, romansirani životopis svetoga Josipa Tesar, iz pera Božidara Prosenjaka, istinska uspješnica Roberta Saraha Bog ili ništa, Astronomija i duhovnost. Zvijezda betlehemska koja će sigurno poslužiti svima koji se zanimaju bilo za astronomska bilo za duhovna tumačenja svemirskih tijela i njihove prisutnosti u povijesti spasenja.

U božićnom duhu podsjećamo i na knjigu mjeseca u našim knjižarama – monografiju Isus iz Nazareta u Betlehemu rođen. Knjiga je predivno ilustrirana, velikog je formata i tvrdih korica, a do Božića čitatelja vodi putem biblijskoga temelja, umjetnosti, običaja i tradicije. Može biti i sjajan dar i lijep dodatak kućnim bibliotekama kao knjiga kojoj se svake godine uoči Božića možemo vraćati.

Sve snižene naslove potražite ovdje ili u knjižarama Kršćanske sadašnjosti u Zagrebu (Kaptol 1 i Kaptol 29), Karlovcu, Osijeku, Mariji Bistrici, Zadru i Splitu.

* Sponzorirani članak