Korizma je milosno vrijeme koje nas priprema za nevjerojatno slavlje i pobjedu – Uskrs. Tijekom ovog milosnog vremena, imamo priliku raditi na sebi, poboljšati svoj odnos s Bogom i okruženjem te napraviti pozitivne promjene u svojem životu.

Jedan od ključnih alata u ovom procesu je čitanje! Kroz duhovno čitanje, možemo produbiti svoje znanje o vjeri, pronaći novu inspiraciju i vodstvo, te se još više približiti Bogu.

Zato smo vam pripremili poseban izbor knjiga na temu molitve, duhovnosti i rasta u svetosti među izdanjima Kršćanske sadašnjosti. Ove knjige će vam pomoći da pronađete novi žar za svoj duhovni život, kao i da unaprijedite svoj odnos s Bogom i ljudima.

Ne propustite priliku da postanete bolja verzija samoga sebe! Odvojite vrijeme za čitanje i dopustite da vas ove knjige inspiriraju na putu kroz korizmu, ali i u životu općenito.

Život i svetost Thomasa Mertona predstavlja klasični Mertonov tekst o duhovnosti u svakodnevnom životu kojom jasno pokazuje koliko poznaje suvremeni svijet i čovjeka. Merton, trapistički redovnik, pisac i mirotvorac koji pripada među najbolje suvremene duhovne pisce, piše s  poniznošću i uvjerenjem, nježno i snažno, duhovito i mudro. Knjiga je namijenjena svakom tko svetost želi ostvarivati u svakodnevici.

Susret sa živim Bogom Tomislava Ivančića želi potaknuti pojedinca na razmišljanje o vlastitim temeljima vjere (ili o razlozima za njezin nedostatak) na način da ona postane životno iskustvo. Knjiga na vrlo prodoran način spaja elemente katekizma, molitvenika i duhovne literature, a u potpunosti je osobno usmjerena.

Sveti Franjo Saleški u knjizi Filotea. Uvod u pobožni život nastoji pokazati put do svetosti prije svega onima koji žive u svijetu, u obiteljima, u jurnjavi poslova i života i zato misle da im je svetost nedostupna. Ali svetac piše: “I kad bih se nalazio usred ljudske vreve, opet bih mogao biti sam sa svojim Bogom.”

Poznati njemački benediktinac Anselm Grün, pisac brojnih uspješnica prevedenih i na hrvatski jezik, u knjizi Daruj svoje srce pozabavio se temom ljubavi i to tako da je razmišljao na temelju pjesničkih izričaja. Na početku svakog poglavlja, odnosno teme, donesen je kratki pjesnički tekst nakon čega slijedi autorovo promišljanje.

Knjiga Bog ili ništa – Razgovor o vjeri vrlo bliskog suradnika pape Franje, istinska je uspješnica koja je već prevedena na dvadesetak svjetskih jezika. U ekskluzivnom razgovoru kojega je Kardinal dao priznatome stručnjaku za vatikanske i crkvene prilike Nicolasu Diatu, on vrlo angažirano i duboko duhovno dotiče teme o suvremenoj Crkvi, o papama, Rimu, o suvremenom svijetu, Africi, Zapadu, moralu, istini i zlu, a u svemu tome uvijek je riječ o Bogu.

Ove i brojne druge naslove na prigodnom korizmenom popustu pronađite ovdje.