Po prvi put je u hrvatskom prijevodu i u izdanju nakladne kuće Verbum svjetlo dana ugledala knjiga Mape značenja: arhitektura vjerovanja. Riječ je o programatskom djelu koje stoji na početku misli koju Jordan Peterson metodično i sustavno razvija i dan danas.

Prije nego što je objavio svjetski bestseler 12 pravila za život koji ga je učinio planetarno poznatim intelektualcem, te njegov nastavak Izvan reda, ovaj kanadski klinički psiholog više je od petnaest godina promišljao i stvarao svoje temeljno djelo Mape značenja: arhitektura vjerovanja, u kojem je na sustavan i originalan način postavio teorijske temelje svoje duboko utjecajne misli.

Kako to da su ljudi različitih kultura i epoha stvarali posve slične mitove i priče? Što nam to govori o ljudskom umu, moralnosti, naravi i strukturi samoga svijeta? Knjiga Mape značenja istražuje i uvjerljivo argumentira poveznice između onoga što nam moderna neuropsihologija govori o ljudskom mozgu i onoga što nam od pamtivijeka poručuju drevni rituali, mitovi i religijske priče. Petersonova ambiciozna interdisciplinarna odiseja vodi tako čitatelja kroz bogatstvo arhaične i moderne misli, spajajući neuropsihologiju, kognitivnu znanost, književnost i jungovske pristupe mitologiji i narativu.

Čineći drevne spoznaje i značenje mitova dostupnima kritičkom modernom umu, ovo vrhunsko djelo obogatit će sve koje zanimaju temelji ljudskoga iskustva i mudrosti, a dragocjene nove uvide pružit će i mnogobrojnim poznavateljima misli Jordana Petersona.

Knjiga Mape značenja: arhitektura vjerovanja dostupna je u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.