Svi koji žele nešto više saznati o otajstvu Božjega milosrđa sigurno će sa zanimanjem posegnuti za upravo objavljenom knjigom Uzdam se – Sveta Faustina i tajna Božjega, upravo objavljenom u nakladi Verbuma. Autori ove vrhunske i bogato opremljene monografije su vrsni autorski dvojac, Grzegorz Gorny i Janusz Rosikon već poznati i hrvatskoj publici po međunarodnim uspješnicama Svjedoci otajstva i Dokazi nadnaravnoga.

S iznimnom pažnjom za detalje, preciznošću izričaja i svim elementima kvalitetna istraživačkog novinarstva knjiga Uzdam se progovara o sv. Faustini i tajni Božjeg milosrđa. Knjiga tako otkriva zašto je pobožnost Božjemu milosrđu zahvatila živote milijuna ljudi te zašto su je gorljivo preporučivali sv. Ivan Pavao II., Benedikt XVI. i sada papa Franjo. Autori također detaljno opisuju kako to da se ta pobožnost, koja je prije svega četiri desetljeća bila praktički zabranjena, raširila po cijelome svijetu, bez ikakva marketinga.

Pobožnost Božjemu milosrđu pred čovjeka današnjice postavlja brojna pitanja koja su autori ove knjige odvažno postavili i na njih odgovorili otisnuvši se na još jedno, veliko mistično putovanje, krenuvši od zabačene provincije u kojoj se rodila Faustina pa sve do svjetski poznatoga svetišta Božjega milosrđa u Lagiewnikima. Ova knjiga obogaćena mnoštvom briljantnih fotografija predstavlja ispunjenje duhovne oporuke svetoga poljskog Pape koji nam je naložio da se Božje milosrđe naviješta po cijelome svijetu jer kako reče Ivan Pavao II. „Božje milosrđe, onako kako je objavljeno sv. Faustini, može čovjeka izbaviti iz svakog grijeha i nevolje i povesti ga k istinskom miru i sreći.“

Objedinjujući u sebi dojmljivu kombinaciju proživljene vjere, istraživačkog novinarstva i vrhunske fotografije, ovo jedinstveno djelo ne samo da omogućava susret sa životnom pričom sv. Faustine, već i poziva čitatelja da dublje zaroni u beskrajno otajstvo Božjega milosrđa koje ima snagu promijeniti ljudski život donoseći mu istinsku radost.

Knjiga Uzdam se je dostupna u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Verbum.hr | Bitno.net