Nakladnička kuća Verbum je u petak 5. ožujka na konferenciji za medije predstavila hrvatsko izdanje knjige Izvan reda, dugoiščekivani nastavak bestselera 12 pravila za život. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson svojom knjigom 12 pravila za život milijunima je čitatelja svojom knjigom pomogao da žive smisleniji i radosniji život. Iznimno je dobro prihvaćen i od hrvatske publike o čemu svjedoči i činjenica da je Verbumovo izdanje te knjige do sada tiskano u ukupnoj nakladi od čak 33.000 primjeraka.

U ovom nastavku naslovljenom Izvan reda. Još 12 pravila za život, koji je u hrvatskom prijevodu objavljen istodobno s engleskim izvornikom, Peterson ide još dalje, pokazujući da dio životnoga smisla leži u tome da iskoračimo izvan domene onoga što poznajemo i budemo spremni prilagođavati se svijetu koji se neprestano mijenja. Previše kaosa čini nas nesigurnim, ali previše reda ubija u nama znatiželju i kreativnost. Knjiga Izvan reda stoga nas poziva da uravnotežimo kaos i red, ta dva temeljna načela stvarnosti, i uči nas kako ćemo na usku putu koji ta načela dijeli pronaći duboki smisao.

Peterson nas podsjeća da u trenutcima nestabilnosti i patnje svi imamo na raspolaganju izvore snage iz kojih možemo crpiti: riječ je o znanju i uvidima koje nam nude psihologija, filozofija te najveće priče i mitovi iz cijeloga svijeta. Upravo na temelju tih teško stečenih istina drevne mudrosti, kao i na temelju uvida iz osobnoga života i kliničke prakse, Peterson u ovoj knjizi izlaže novih dvanaest načela koja će čitatelje povesti do odvažnijega, istinitijeg i smislenijeg života.

Nastavak bestselera 12 pravila za život pod naslovom Izvan reda: još 12 pravila za život dostupan je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njemu možete saznati više na linku ovdje.