Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 22. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Dragocjen si u Božjim očima. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Bog neće nikada zatajiti…
On je Otac koji ljubi i kada mi sami nismo dostojni njegove ljubavi.
On je Otac koji nas voli i kada mi sami sebe ne volimo.
Bog je Otac vječni koji nas neprestano uvjerava da smo mu dragocjeni i da nas ljubi.

Riječi su to fra Zvjezdana Linića, jednog od najpoznatijih hrvatskih svećenika posljednjih desetljeća i čovjeka koji je svojim djelovanjem, propovijedanjem i svjedočenjem utjecao na obraćenje nebrojenih ljudi. 

U djelu Dragocjen si u Božjim očima koje je objavila nakladnička kuća Verbum sadržane su najljepše meditacije i molitve tog omiljenog svećenika, među kojima su i one dosada neobjavljene, a u ovoj jedinstvenoj knjizi sabrao ih je i priredio poznati književnik Stjepan Lice – fra Zvjezdanov prijatelj i jedan od najboljih svjedoka njegova predanog svjedočenja Božje ljubavi i blizine.

Ponirući u ove meditacije, fra Zvjezdan Linić omogućava čitatelju da uđe u Božju ljubav i doživi kako je Bogu stalo do svakoga čovjeka i da ga ljubi, čak i kada bježi od njegove ljubavi. Fra Zvjezdan poručuje kako Bog prihvaća sve ljude kao svoju predragocjenu djecu, a to iskustvo Božje ljubavi oslobađa od lažnih slika o Bogu i pomože svima koji će razmatrati ove tekstove da otvore svoje srce Onome koji jedini može dati ispunjenje i za kojim cijeloga života svi čeznemo. 

Fra Zvjezdanovi poticaji donose ohrabrenje i utjehu te će tako postati svakidašnji podsjetnik na radost koju Bog daruje svima koji mu povjeravaju svoj život.

Slijedeći nadahnuće Svetog pisma i baveći se raznim temama kršćanske vjere kao što su euharistija, Djevica Marija, Božja ljubav za sve ljude itd., fra Zvjezdan u ovim meditacijama daje smjer i putokaz svakodnevnog življenja i svjedočenja vjere u svijetu. 

Knjigu Dragocjen si u Božjim očima, poticajne meditacije i molitve predanja fra Zvjezdana Linića koju je priredio književnik Stjepan Lice možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.