772_mega

U utorak 26. srpnja 2016., tijekom Svjetskog dana mladih u Krakovu, dogodila se svjetska premijera i predstavljanje dugo očekivanoga novog izdanja u seriji YOUCAT. Riječ je o knjizi DOCAT – Što činiti?, priručniku koji želi pomoći mladim vjernicima da upoznaju i žive socijalni nauk Crkve. Na ovoj svjetskoj premijeri, priručnik su predstavili kardinal Luis Antonio Tagle, Peter Schallenberg i Bernhard Meuser, a zajedno s brojnim drugim jezicima, predstavljeno je i hrvatsko izdanje DOCAT-a, u izdanju nakladničke kuće Verbum. U projektu rada na ovoj knjizi Youcat Foundation je pokrenuo i kampanju za mlade kojom se želi odgovoriti na poziv pape Franje: “Sanjam o novoj generaciji kršćana – milijun mladih ljudi – koji će biti hodajući naučitelji socijalnog nauka Crkve.” Mnoštvo mladih iz cijeloga svijeta odazvalo se na taj poziv želeći biti dio Papina sna, a među njima prednjače i mladi Hrvati: među mnogim volonterima i animatorima u Krakovu ovih je dana i petnaestak volontera iz Splita, članova udruge Skac St, koji će zajedno s drugim volonterima sudjelovati u promicanju ove kampanje i na taj način biti “hodajući naučitelji socijalnoga nauka”. Na predstavljanju knjige Papa će udijeliti mladima svoj dar – svi će mladi hodočasnici primiti besplatan primjerak DOCAT-a. Uz to, mladima će nekoliko dana biti dostupna i besplatna aplikacija DOCAT-a na pametnim telefonima. Osim što će se i na taj suvremeni način moći upoznati sa sadržajem knjige, mladi će u aplikaciji moći ispitati svoje poznavanje socijalnoga nauke Crkve putem kviza. Također, mladi će se putem te aplikacije moći pridružiti ovoj svjetskoj kampanji mladih koji žele promicati socijalni nauk Crkve, produbljivati svoje znanje i primjenjivati ga aktivno sudjelujući u svojemu društvu i svim društvenim zbivanjima.

DOCAT je uistinu jedinstven interaktivan priručnik koji želi pomoći mladim vjernicima da upoznaju i žive socijalni nauk Crkve. Temeljeći se na Kompendiju socijalnoga nauka Crkve, Katekizmu Katoličke Crkve, YOUCAT-u kao i službenim socijalnim dokumentima Crkve, DOCAT je napisan u suradnji s brojnim stručnjacima, crkvenim pastirima te samim mladima. S ekskluzivnim predgovorom pape Franje, ovo izdanje s već poznatom youcatovskom atraktivnom grafičkom pripremom, predivnim fotografijama mladih iz cijelog svijeta ali i naših mladih iz Hrvatske, doista predstavlja neizostavno štivo za svakoga mladog katolika koji se propituje i želi poznavati i razumjeti svoju vjeru te znati kako je može živjeti u današnjemu vremenu i kulturi. DOCAT će pomoći svima mladima u njihovu nastojanju da izgrade “civilizaciju ljubavi” (Ivan Pavao II.).

Ova jedinstvena knjiga za mlade i sve one koji žele bolje upoznati socijalni nauk Crkve dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i na web knjižari Verbum na linku ovdje.

Bitno.net