Darovi za prvopričesnike

Jedan od idealnih poklona za prvopričesnika je knjiga pape Franje Susret s Isusom – istinska radost. U ovoj jedinstvenoj knjizi popraćenoj lijepim ilustracijama papa Franjo jednostavnim i prvopričesnicima razumljivim riječima progovara o temeljnim vjerskim stvarnostima: Bogu stvoritelju, susretu s Isusom u svetoj pričesti, snazi sakramenata, svetoj ispovijedi kao susretu s Isusom koji nas ljubi i o Crkvi koja je poput dobre mame. Na koncu Papa upućuje i važne poruke za život, pune ohrabrenja. Knjiga sadrži i poseban prostor za posvetu, fotografije, uspomene i potpise uzvanika. Ovo je doista najljepši i najprikladniji dar za prvopričesnike!

Čest je poklon prvopričesnicima i Ilustrirana Biblija za mlade koja sadrži odabrane biblijske tekstove, popraćene bogatim i privlačnim ilustracijama koje pomažu lakšem razumijevanju biblijskog teksta. Knjiga je dostupna u dvije verzije: u bijelom ilustriranom tvrdom uvezu i klasičnom tvrdom uvezu u crvenoj boji.

Posebni knjižni poklon-paket Prva sveta pričest sadrži u lijepom i svečanom darovnom pakiranju dvije gore opisane knjige: Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost i Ilustrirana Biblija za mlade. Djeca će primanjem tog paketa za prvu pričest dobiti lijepu uspomenu, ali istodobno i dvije doista vrijedne knjige koje će ih uputiti u bogatstvo sakramenta Euharistije te im potaknuti zanimanje za Sveto Pismo.

Prvopričesnicima će svakako biti zanimljiv i Youcat za djecu – katolički katekizam za djecu i roditelje – koji obrađuje svu katoličku vjeru kako je izložena u Katekizmu Katoličke Crkve u obliku pitanja i odgovora, na djeci prikladan i od Crkve odobren način. Osim pitanja i odgovora, u knjizi se nalaze i odlomci s pojašnjenjima koji služe boljemu razumijevanju. Na kraju knjige nalazi se popis pojmova i tema kao pomoć za lakše nalaženje konkretnih sadržaja. Iz istog Youcat niza valja izdvojiti i album uspomena Youcat – Moja prva sveta pričest  koji će nezaboravne trenutke prve svete pričesti sačuvati zauvijek, a možete ga nabaviti zasebno ili u kompletu Youcat – Prva sveta pričest – koji u posebno dizajniranoj kutiji sadrži  Album uspomena i Katekizam za djecu i roditelje.

Za prvopričesnike su vrlo prikladne i Biblija za hrabre dječake Biblija za hrabre djevojčice – prekrasno ilustrirane, nadahnjujuće i poticajne knjige. Sara, Rebeka, Rahela, Mirjam, Ruta, Noemi, Estera, Elizabeta, Marta i Marija i mnoge druge iznimne biblijske žene oživljene su tako u knjizi Biblija za hrabre djevojčice, dok su iznimni biblijski muškarci kao što su Noa, Abraham, Izak, Jakov, Josip, Mojsije, Jošua, Samson, David, Ilija, Ivan Krstitelj, Petar, Pavao i mnogi drugi oživljeni u knjizi Biblija za hrabre dječake.

Darovi prikladni za krizmanike

Kao prikladan dar za krizmanike ističe se jedinstveni vjerski priručnik pisan jezikom mladih YOUCAT – Katekizam Katoličke Crkve za mlade (Youth Catechism). Riječ je o prvom katoličkom katekizmu za mlade koji vrijedi za cijelu Crkvu i u sebi sadrži sve ono što je mladima potrebno znati o katoličkoj vjeri. Originalna i privlačna sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji i vrlo atraktivnim grafičkim elementima, bit će drag dar krizmanicima.

Novo inovativno biblijsko izdanje Youcat – Biblija za mlade odmah je po objavljivanju postalo jedno od najčešćih i najdražih darova za krizmanike, budući da ima trajnu vrijednost, a stilom i pristupom  namijenjeno je suvremenoj generaciji 21. stoljeća. Youcat – Biblija za mlade prva je Biblija s predgovorom pape Franje. Vrlo privlačnog i modernog izgleda, sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije, tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd.

Krizmanicima će biti privlačna i knjiga-intervju pape Franje Bog je mlad u kojoj on jednostavnim riječima progovara o mnogim temama koje zanimaju mlade, kao i Papina knjiga Želim ti osmijeh u kojoj Papa progovara o kršćanstvu kao religiji radosti te svim ljudima nudi recept za istinsku sreću i za postizanje vedrine.

Krizmanike će sigurno obradovati i velika knjiga pitanja i odgovora Don Damir odgovara omiljenog studentskog kapelana don Damira Stojića, u kojoj on donosi odgovore na  303 pitanja o životu i vjeri.

Gdje pronaći i kako nabaviti prikladne knjige i darove

Gore predstavljene knjige prikladne za darivanje odabrane su iz ponude specijaliziranih vjerskih knjižara Verbum. Uz nabrojene ideje, u njima možete pronaći i mnoštvo drugih knjiga i prigodnih darova za sakramente širokog raspona cijena, a ljubazne djelatnice rado će vam pomoći pri odabiru prikladnih darova.

Knjižare Verbum nalaze se u 11 hrvatskih gradova: dvije u Zagrebu (Kaptol 29 i Teslina 11), dvije u Splitu (Trumbićeva obala 1 i Pothodnik kod Prime 3), te u Rijeci (Janeza Trdine 1d), Zadru (Jurja Bijankinija 1), Šibeniku (Kralja  Tomislava 17), Dubrovniku (Vukovarska 22, Mercante centar), Varaždinu (Zagrebačka 4), Slavonskome Brodu (Petra Krešimira IV. 28), Osijeku (Strossmayerova 4), Požegi (Kamenita vrata 1) i Vinkovcima (Vladimira Nazora 9). Radno vrijeme svih knjižara Verbum je od 8 do 20, a subotom od 8.30 do 13 h. Kontakt telefone knjižara u pojedinim gradovima možete pronaći na linku ovdje.

Darove možete odabrati i naručiti na kućnu adresu  i preko internetske knjižare www.verbum.hr, telefonom na brojeve 021/662 894, 021/662 895 ili mailom na webknjizara@verbum.hr.

*Sponzorirani članak – Verbum.hr