Nakladna kuća Verbum s ponosom predstavlja izdanje knjige Jordan Peterson, Bog i kršćanstvo: potraga za smislenim životom koje je u knjižare stiglo upravo pred skoro Petersonovo hrvatsko gostovanje. Ova je knjiga stoga idealna prilika za sve koji se žele bolje upoznati s mišlju jednog od najuglednijih intelektualaca našega doba, autora svjetskih bestselera 12 pravila za život i Izvan reda.

Američki autorski dvojac, filozof Christopher Kaczor i teolog Matthew R. Petrusek, uvode čitatelja u dubinu Petersonove misli o Svetom pismu, patnji i smislu, istražujući dodirne točke s kršćanstvom i načine na koje vjera upotpunjuje Petersonovu misao.

Knjiga Jordan Peterson, Bog i kršćanstvo: potraga za smislenim životom pokazuje zašto su Petersonova predavanja i tekstovi o psihologiji, filozofiji i religiji kulturni fenomen koji privlači desetke tisuća ljudi u dvorane i milijune na njegove profile na društvenim mrežama. Autori u knjizi otkrivaju i kako je Peterson, iako nije svećenik ili teolog, već profesor psihologije, postao osoba koja je najzaslužnija za ponovno uvođenje Boga i Biblije u današnju popularnu sekularnu kulturu, čak potičući mnoge da napuste sekularizam i okrenu se proučavanju kršćanstva.

Kada ga pitaju je li on osobno vjernik, Peterson odgovara: „Nastojim živjeti kao da Bog postoji.“ Nakon što je nedavno prošao osobnu tragediju i proživio veliku patnju, Petersonovo vlastito traženje istine o Kristu i suočavanje s, prema njegovim vlastitim riječima, duboko „razumnom“ kvalitetom kod kršćanstva, doseglo je svoj vrhunac u njegovu životu i radu.

Knjiga Jordan Peterson, Bog i kršćanstvo: potraga za smislenim životom prva je sustavna analiza, iz kršćanskoga kuta, Petersonova biblijskoga serijala na YouTubeu i njegove iznimno uspješne knjige 12 pravila za život, s epilogom u kojem se propituje i njezin nastavak, Izvan reda.

Ova knjiga nezamjenjivo je štivo za sve koji žele bolje razumjeti fenomen Jordana Petersona, kao i za sve koji ozbiljno razmišljaju o tome što doista značiti vjerovati.

Knjiga Jordan Peterson, Bog i kršćanstvo u prijevodu Anđelka Bošnjaka, dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.