Nakon prošlogodišnje uspješnice pape Franje Želim ti osmijeh, nakladna kuća Verbum upravo je objavila još jednu papinu knjigu, idealnu za vrijeme u kojem se nalazimo. Ovaj novi bestseler pape Franje nosi naslov Želim ti dobar život, a pruža poticaje koji će ohrabriti i ojačati svakog čovjeka u ovim turbulentnim vremena.

„Važan si. Jedinstven si. Čudesan si!“, poruka je pape Franje za svakoga od nas. Čak i kada nas obuzmu brige ili umor, potrebno se sjetiti da smo doista dragocjeni i da u sebi nosimo svjetlo koje nam je povjereno. To je najveći dar koji nam nitko ne može oduzeti. Zato trebamo sanjati i dopustiti da nas iznenadi Božja ljubav. To je dobar život, a to je i najveća i najljepša želja koju možemo poželjeti jedni drugima.

Bit tog dobrog života je spoznaja da, kako piše Papa, „ispod naših odlika i naših nedostataka, jača od rana i promašaja u prošlosti, od strahova i nemira pred  budućnošću, nalazi se ova istina: mi smo ljubljena djeca. Božja ljubav prema nama ne ovisi niti će ikada ovisiti o nama: to je besplatna ljubav.“ I zato, ističe Papa: „Živi, ljubi, sanjaj, vjeruj. I, uz pomoć Božje milosti, ne očajavaj.“

Radost, potpuna i konkretna radost za kojom svatko čezne, bit će prirodna posljedica takvog života. To nije uvijek lagan put, životne teškoće i sveprisutni pesimizam ponekad otežavaju prepoznavanje i prihvaćanje milosti, ali – jamči Papa – život postaje lijep upravo kada se srce otvori Providnosti i dopusti da u njega uđu nježnost i milosrđe. Utješno je znati da uvijek možemo početi ispočetka jer Bog može u nama započeti novu povijest čak i od naših krhotina.

Nadahnjujući se s 15 pravila za dobar život koje je naznačio papa Franjo, a koje čine sastavni dio ove knjige, možemo u potpunosti otkriti vlastitu čudesnost i iskusiti autentičan okus istinskoga življenja, zaraznu radost koja čini život dobrim.

U ovim izazovnim vremenima u kojima se svi nosimo sa sumnjama i poteškoćama, Papina knjiga Želim ti dobar život pruža nam siguran oslonac i jasan putokaz u izazovima života, naglašavajući uvijek vrijednost i dostojanstvo, nas i naših bližnjih.

Knjiga Želim ti dobar život u prijevodu Branka Jozića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.