DUHOVNE VJEŽBE ZA SVEĆENIKE

Nova knjiga fra Ante Vučkovića – ‘Vi ste prijatelji moji’

U nakladi Informativnog centra MIR Međugorje ovih dana objavljena je nova knjiga fra Ante Vučkovića

Riječ je o tekstovima koji tvore jezgru duhovnih vježbi za svećenike. U središtu im stoji prijateljstvo, a Isusova rečenica iz Ivanova evanđelja u naslovu – „Vi ste prijatelji moji“. Vježbe su postavile pred zadatak da se, osluškujući tekstove Novog zavjeta, stvori ozračje produbljenja prijateljskog odnosa s Učiteljem i smještanja svih drugih ljudskih prijateljstava u svjetlo njegove Riječi i prisutnosti.

U knjizi autor piše: „Od svega što mi svećenici možemo darivati drugim ljudima, osim sakramenata u kojima se čovjek susreće s Bogom i njegovim milosrđem, možda je najdragocjeniji pogled kojim drugomu otvaramo prostor da se pokaže njegova dobrota. Takav je pogled nalik otvorenim vratima u nebo. Čovjek treba doživjeti dobrodošlicu. Treba mu da u očima drugog čovjeka vidi da nije osuđen. Treba mu pogled u kojem će na neočekivan način otkriti da je voljen. Potrebno mu je iskusiti da netko u njemu vidi dobrotu koju on tek nazire i koju se sam od sebe nikada ne bi odvažio razvijati…“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fra Ante Vučković već je prilično poznat široj, ne samo crkvenoj, javnosti po mnogim angažmanima, ali i po jednostavnom franjevačkom pristupu Riječi koju svjedoči i kojoj služi svojim životom. Osim što u svojim filozofskim i teološkim tekstovima poučava razlamajući Riječ i Kruh Života, sada imamo priliku uživati u tekstovima duhovnih vježbi za svećenike održanim u Međugorju.

Prvo predstavljanje knjige bit će održano u Mostaru, 23.veljače, u prostorijama franjevačke crkve sv. Petra i Pavla, nakon večernje svete mise. Knjigu možete nabaviti već danas u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj i BiH te na štandu Informativnog centra MIR Međugorje na Teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu.

Bitno.net


Objavljeno: 29. siječnja 2020.

Možda vam se svidi