Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je i najveća manifestacija u Hrvatskoj kojom se promiče knjiga i čitanje kroz različite programe i događanja, a održava se od 15. 10. do 15. 11. ove godine.

U sklopu manifestacije bit će održani mnogi programi u knjižnicama i institucijama diljem Hrvatske. Ovogodišnje izdanje manifestacije posvećeno je prevoditeljima, odnosno književnom prevođenju, pod sloganom Nek ti riječ ne bude strana(c)…

Na manifestaciji sudjeluje i Kršćanska sadašnjost, s programom pod nazivom Nek’ ti Biblija ne bude strana(c)... Riječ je o popustima do 60 % na niz izdanja koja govore o Bibliji, njezinoj povijesti i tumačenju.

Zapadna kultura ne može se zamisliti bez Biblije. Tko otvori Bibliju, ulazi zapravo u knjižnicu s gotovo 70 knjiga – nalazi tekstove koji su nastajali kroz cijelo jedno tisućljeće u svim mogućim književnim vrstama. Ovdje jedno uz drugo stoje mitsko i povijesno, epsko i lirsko, nježno i nasilno, vjeroispovijedno i liturgijsko. Kršćanska sadašnjost, kao najveći hrvatski crkveni izdavač i nakladnik Biblije i ostale duhovne i vjerske literature, sa željom da olakša dublje upoznavanje Biblije, nudi popuste na niz izdanja koja govore o Bibliji.

Među njima izdvajamo nekoliko:

Enciklopedijski biblijski priručnik zamišljen je kao informativan, uzbudljiv vodič, kao sažet i pregledan, lako uporabljiv kućni, katehetski, vjeronaučni i općenito enciklopedijski stručan priručnik. Ovaj priručnik jedna je od najpoznatijih i najraširenijih knjiga na svijetu koja omogućuje dublje razumijevanje Biblije.

Biblija – knjiga nad knjigama bogata je monografija s više od 400 slika popraćenih iscrpnim tumačenjima olakšavaju pristup biblijskim svjetovima.

Atlas biblijske povijesti bogata je riznica za sve one koji se zanimaju za povijest, zemljopis i arheologiju biblijskih područja, s više od 90 zemljovida i 150 fotografija.

Jeruzalem 3000 godina knjiga je koja govori o svetom gradu triju svjetskih religija: židovstva, kršćanstva i islama. Sjecište je kultura, religija i civilizacija kroz povijest, a autor o njemu piše i kao njegov česti posjetitelj pa je, uz ostala saznanja i autentični svjedok važnosti toga grada, jednog od najstarijih na svijetu.

Izgubljena Biblija. Otkriveni zaboravljeni spisi također je vrlo zanimljivo izdanje. Riječ je o knjizi o apokrifima, pobožnim legendama, apokaliptičnim vizijama i proroštvima. Knjiga je važna za povjesničare umjetnosti, za studente Biblije i kršćanske tradicije i za svakoga čitatelja koji se želi upoznati s toliko znakovitom apokrifnom književnosti.

Ostala izdanja na popustu potražite ovdje.