Polje milosti - za web, ljubavna prica

Verbumov izdavački niz POPULUS, privukao je hrvatsku čitateljsku publiku popularnim, opuštajućim i oplemenjujućim romanima autorica Francine Rivers, Karen Kingsbruy i Tesse Afshar, čiji je nagrađivani roman “Biser u pijesku” i najveći hit u toj biblioteci, objavljen u kratkom vremenu u dva izdanja. Ta biblijskim tekstom nadahnuta priča o ljubavi između kanaanske bludnice i jednog od izraelskih vođa dugi niz tjedana bila je najprodavanije Verbumovo izdanje. Njome se poznata spisateljica Tessa Afshar prvi put predstavila domaćoj publici, odmah postavši jedan od najdražih autora mnogih čitatelja. Stoga se s nestrpljenjem očekivao njezin novi roman, upravo objavljen pod naslovom “Polje milosti”, koji donosi novu ljubavnu priču nadahnutu Biblijom, priču o ljubavi Rute i Boaza koja je nepovratno promijenila tijek sudbine Izraela ali i cijeloga svijeta.

Radnja romana prati mladu Moapkinju Rutu, siromašnu udovicu, koja pritisnuta oskudicom odlazi iz zemlje svojih otaca u tuđinsku zemlju, među narod svojega pokojnog muža, zajedno sa snahom Noemi. Tražeći posao kako bi prehranila sebe i svoju voljenu snahu, Ruta se suočava s prezirom i odbacivanjem od strane Izraelaca koji je ne žele prihvatiti jer je tuđinka iz poganskoga naroda. Ipak, Bog je za njezin život imao velik plan. Našavši se u nezavidnoj situaciji, Ruta se zaprepasti kad joj naklonost pokaže jedan od najčasnijih ljudi Judina plemena. Boaz, i sam udovac kojemu je žena tragično preminula prije mnogo godina, nije očekivao da će ikada ponovno pronaći ženu koju bi mogao voljeti. Međutim, Ruta ga je od samoga početka neodoljivo privukla i on joj počinje pomagati u njezinoj teškoj situaciji, govoreći sebi da to čini samo zbog Noemi, svoje rođakinje. Međutim, kako vrijeme odmiče, njegovo mu srce sve jasnije govori istinu…

Nakon velikog uspjeha svog romana prvijenca “Biser u pijesku” Tessa Afshar u ovoj novoj nezaboravnoj ljubavnoj priči vodi čitatelja na putovanje prepuno ljubavi, gubitka, ali i istinske pobjede. Nudeći istovremeno zadovoljstvo čitanja i oplemenjujuću viziju jedne od najljepših ljubavnih priča iz Svetoga pisma, ovaj roman će zacijelo osvojiti sve ljubitelje dobre literature.

Knjiga “Polje milosti” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće ju je prelistati i više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net