Ne trči nepromišljeno, ne brini se tjeskobno! Ovdje te je Bog postavio samo za jedan kratak posjet. Stoga, ne zaboravi s vremena na vrijeme zastati malo, primijetiti suputnike (i supatnike!), primijetiti sebe, svoje potrebe i svojeg Pošiljatelja (…). (vlč. Odilon Singbo, Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju)

Za sve ljubitelje dobre knjige i čitanja i naša je izdavačka kuća pripremila šaroliku ponudu više od 50 naslova na sniženju od 30 do 50 %. Nadahnuti toplinom, ponajprije Svjetla istinskoga, na popisu sniženih naslova našli su se razni naslovi, od pjesničkih zbirki do kršćanske beletristike, knjiga o duhovnosti, putevima svetaca, biblijsko-teološkim promišljanjima, kao i onima o Isusu, Gospi, religijama svijeta itd. 

Kupon s popustom i knjiga na dar!

Ljeto u KS-u traje od 5. srpnja do 31. kolovoza 2021. u knjižarama i u web knjižari, a donosi i nekoliko dodatnih pogodnosti. Za sve web narudžbe iznad 200 kuna darujemo po jednu knjigu Kršćanske sadašnjosti, dok za sve kupnje iznad 200 kuna u našim knjižarama kupac dobiva kupon s 10 % popusta za iduću kupnju (odnosi se na sva izdanja Kršćanske sadašnjosti, uključujući i nove naslove, osim liturgijskih pomagala i katehetskih priručnika).

Dva ljetna kompleta po sniženim cijenama

Kršćanska sadašnjost pripremila je i dva manja ljetna kompleta. Prvi komplet po cijeni od 125 kuna (umjesto 195 kn) čine djela domaćih autora: Kako je lijepo moći vjerovati (Anton Tamarut) i Zaljubljeni kapelan (Tonči Trstenjak). Knjiga Kako je lijepo moći vjerovati sadržava šest cjelina od kojih svaka na svoj način daje dragocjeni doprinos dubljemu razumijevanju i boljem poznavanju radosti i ljepote kršćanske vjere, ali i nade i ljubavi. Iz poglavlja u poglavlje autor potkrjepljuje svoju glavnu teološku tezu i duhovnu poruku koje čitatelja poput magneta privlače i čvrsto sljubljuju s knjigom da ne samo dalje čita, nego i da promišlja kako je i zašto je lijepo moći vjerovati. 

Zaljubljeni kapelan zanimljiva je zbirka kratkih priča koje pater Trstenjak godinama sabire, a u kojima se osjeti odsjaj življenja evanđelja u svakidašnjim životnim prilikama naših suvremenika. Te nam priče omogućuju i da kroz odškrinuta vrata uđemo u svijet i živote ljudi očima i srcem svećenika koji već pola stoljeća obavlja zahtjevnu zadaću propovijedanja evanđelja. Literarnim oblikom priče autor evanđeosku poruku prilagođuje suvremenom čitatelju, budi u njemu osjećaje i potiče ga na razmišljanje.

Drugi ljetni komplet uključuje dva sjajna naslova po cijeni od 95 kuna (umjesto 150 kn): Isus u Rimu (Juan Maria Laboa) i Ispovijesti ruskog hodočasnika (ur. Zvonimir Kurečić).

Poznati crkveni povjesničar Juan María Laboa napisao je knjigu Isus u Rimu kao neobičnu sanjarsku priču koja stvarnost običnog života nadilazi razotkrivanjem zbiljnosti uskrsloga Krista. Smještena je u 2012. godinu, kada je Benedikt XVI. papa. U Rimu se pojavljuje Isus u pratnji nekih apostola i svetaca… Priča vrvi napetostima kao da je triler i čitatelja neprimjetno uvlači u događaj tako da i sam postane sudionikom susreta s Isusom. 

Ispovijesti ruskog hodočasnika klasik je koji godinama s pravom privlači i oduševljava čitatelje, a može se reći da ova knjiga nije drugo nego upravo pokušaj opisati osobno iskustvo jednog ruskog pobožnika – bogotražitelja na njegovu putu traženja lica Božjega, na njegovu usavršavanju u poniznosti i u vježbanju i u postupnom postizavanju nutarnje, neprestane i žarke molitve.

Popis svih sniženih naslova do 31. 8. 2021. za sve one čitatelje koji ovoga ljeta posegnu za knjigom duhovnog, kršćanskog nadahnuća nalazi se ovdje.

* Sponzorirani članak