Kazališna redateljica i spisateljica Tea Agejev predstavlja svoju knjigu “Jasna slika ljubavi”. Predstavljanje će se održati 9. prosinca u 10 sati u dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zvonimirovoj 17.

Na promociji će dramski umjetnici Robert Kurbaša i Antonija Stanišić čitati dijelove romana, a pjevač klape Stine Vedran Klisarić i mlada glazbenica Antonela Krpan uveličat će promociju zanimljivim glazbenim programom.

O AUTORICI:

Tea Agejev završila je kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2002. i od tad je režirala brojne predstave i radiodrame (HRT, HNK Zagreb, HNK Dubrovnik, HNK Varaždin, Mala scena, ZKM, Kazalište Smješko, itd.).

Radila je i kao asistent na kolegiju Commedia dell’arte na 2. godini MA studija glume na ADU. Autorica je više izvedenih i tiskanih novinarskih i dramskih tekstova (HRT, Vijenac, HDDU, Kazalište Moruzgva, Tvornica lutaka…).

Monodrama „Jasna slika ljubavi“, adaptirani dio romana koji ćete uskoro moći pročitati, osvojio je nagradu za najbolju monodramu na natječaju Kranjčić 2022. godine.

U svojem studiju kreativnog izražavanja “Pozornica” vodi edukacije iz područja dramske pedagogije, vještina komuniciranja, javnog nastupa i pisanja.

O ROMANU:

“Jasna slika ljubavi” roman je u kojem autorica krajnje jednostavno progovara o dubokim stvarima. Slike se pretapaju s prirodom, umjetnost sa životom, žena s muškarcem, otok s kopnom, a spoznaja s Bogom.

Glavna junakinja i mnoštvo njenih životnih uloga, od djevojke, kćeri, žene, supruge, majke, prijateljice, umjetnice, traži u svakoj čvrsto uporište, konstantu iz koje svi dolazimo i kojoj se neminovno vraćamo.

“Kako se nekad žarko željela svidjeti svima… Bilo kome zapravo. Kako se htjela izraziti. Kako je žudjela da je vide. On, ona, oni, svi. A sad zna da je gorjela od želje da zapravo živi, samo to nije znala. Ili se previše bojala boli koja dolazi sa životom. Jer to je tako. Život boli.“

Ne vjerujem u slučajnosti i roman me pronašao u trenutku vlastitih potraga, pronalaženja i gubljenja u bezbrojnim ulogama vlastitog života u kojem duboko vjerujem, tražim i žudim mrvice božanskog.

Roman je ostavio sladak okus jednostavnosti, prepoznavanja, nečeg pozitivnog i duhovnog. Prava poslastica za probirljivo nepce. (Antonija Stanišić, dramska umjetnica)

Više o knjizi možete saznati OVDJE.