HIT ROMAN

Julie Klassen: ‘Tajnovita guvernanta’ – roman za sve ljubitelje Jane Austen

Tajnovita guvernanta je dirljiva pripovijest prepuna tajni. Ovaj nagrađivani roman koji se čita u jednom dahu privući će sve ljubitelje Jane Austen kao i one koji vole romantičnu i oplemenjujuću literaturu.

Verbumov posebni izdavački niz Populus u javnosti poznat po popularnim i opuštajućim romanima za najširu publiku, bogatiji je za još jedan naslov. Riječ je o romanu Tajnovita guvernanta poznate autorice Julie Klassen, a u prijevodu Ivane Krencer.

Ovo djelo Julie Klassen, pripovijest je prepuna tajni, to je priča koja pokazuje da svoju prošlost nikada ne možemo u potpunosti ostaviti iza sebe. Radnja romana odvija se u Engleskoj početkom 19. stoljeća, kada glavni lik djevojka Olivia Keen misleći da je odgovorna za počinjeni zločin bježi od kuće, zaustavljajući se na velikom imanju gdje je upravo u tijeku raskošno slavlje. Međutim, nije sve tako radosno kako se čini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi lord Bradley upravo otkriva strašnu tajnu koja, ako se pročuje, može zauvijek uništiti njegov život. Međutim, u najnezgodnijem trenutku primjećuje nečiju sjenu i pomišlja da je to špijun ili lopov koji je mogao načuti groznu i uznemirujuću istinu koju je upravo saznao. Iznenađuje ga otkriće da je misteriozna silueta zapravo djevojka vidljivo ozlijeđena vrata. U strahu da ne oda njegovu tajnu, prisiljava je da prihvati dužnost na njegovu imanju i ograničava joj kretanje, budno držeći lijepu strankinju na oku. Kada Oliviju i lorda Bradleyja konačno sustignu njihove tajne, hoće li njihove tajnovite prošlosti uništiti nadu da pronađu ljubav?

Bestseler Tajnovita guvernanta postigao je međunarodni uspjeh i preveden je na mnoge svjetske jezike. Ovaj zanimljivi roman, koji će rado čitati svi ljubitelji Jane Austen i Charlotte Brontё, dobitnik je nagrada Christy Award za prvo mjesto u kategoriji povijesnoga ljubavnog romana te Rita Award u kategoriji inspirativne ljubavne priče. Tajnovita guvernanta je neizvjesna i romantična priča te je kao takva izvrstan izbor za svačiji popis knjiga.

Knjiga Tajnovita guvernanta dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Bitno.net


Objavljeno: 7. veljače 2019.

Možda vam se svidi