Verbumov posebni izdavački niz Populus u javnosti poznat po popularnim i opuštajućim romanima za najširu publiku, bogatiji je za još jedan naslov. Riječ je o romanu Tajnovita guvernanta poznate autorice Julie Klassen, a u prijevodu Ivane Krencer.

Ovo djelo Julie Klassen, pripovijest je prepuna tajni, to je priča koja pokazuje da svoju prošlost nikada ne možemo u potpunosti ostaviti iza sebe. Radnja romana odvija se u Engleskoj početkom 19. stoljeća, kada glavni lik djevojka Olivia Keen misleći da je odgovorna za počinjeni zločin bježi od kuće, zaustavljajući se na velikom imanju gdje je upravo u tijeku raskošno slavlje. Međutim, nije sve tako radosno kako se čini.

Mladi lord Bradley upravo otkriva strašnu tajnu koja, ako se pročuje, može zauvijek uništiti njegov život. Međutim, u najnezgodnijem trenutku primjećuje nečiju sjenu i pomišlja da je to špijun ili lopov koji je mogao načuti groznu i uznemirujuću istinu koju je upravo saznao. Iznenađuje ga otkriće da je misteriozna silueta zapravo djevojka vidljivo ozlijeđena vrata. U strahu da ne oda njegovu tajnu, prisiljava je da prihvati dužnost na njegovu imanju i ograničava joj kretanje, budno držeći lijepu strankinju na oku. Kada Oliviju i lorda Bradleyja konačno sustignu njihove tajne, hoće li njihove tajnovite prošlosti uništiti nadu da pronađu ljubav?

Bestseler Tajnovita guvernanta postigao je međunarodni uspjeh i preveden je na mnoge svjetske jezike. Ovaj zanimljivi roman, koji će rado čitati svi ljubitelji Jane Austen i Charlotte Brontё, dobitnik je nagrada Christy Award za prvo mjesto u kategoriji povijesnoga ljubavnog romana te Rita Award u kategoriji inspirativne ljubavne priče. Tajnovita guvernanta je neizvjesna i romantična priča te je kao takva izvrstan izbor za svačiji popis knjiga.

Knjiga Tajnovita guvernanta dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Bitno.net