Nakladnička kuća Verbum, izdavač bestselera Jordana Petersona 12 pravila za život, upravo je objavila njegov dugoiščekivani nastavak pod naslovom Izvan reda: još 12 pravila za život koji danas, u utorak 2. ožujka 2021. godine ima istodobnu svjetsku i hrvatsku premijeru! Hrvatska je jedna od desetak zemalja koje će prevedenu knjigu imati dostupnu u domaćim knjižarama na dan svjetske premijere.

Dr. Jordan B. Peterson klinički je psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i sveučilišta u Torontu koji je svojim bestselerom 12 pravila za život pomogao milijunima čitatelja da kaos u svojem životu dovedu u red. Hrvatsko izdanje 12 pravila za život, objavljeno u listopadu 2018. godine, još uvijek ne silazi s top ljestvica čitanosti, a do sada je doživjelo više izdanja s ukupnom nakladom od čak 33.000  primjeraka. U nastavku bestselera, objavljenog pod naslovom Izvan reda dr. Peterson izlaže novih dvanaest načela koja čitatelje mogu usmjeriti prema odvažnijem, iskrenijem i smislenijem življenju, služeći se pri tome istinama drevne mudrosti iz filozofije i najvećih svjetskih mitova i priča, kao i uvidima iz psihologije i osobnim iskustvima iz vlastitog života i kliničke prakse.

Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima, ističe, Peterson. Pozivajući, stoga, čitatelja da uspostavi ravnotežu između kaosa i reda on pokazuje kako do smisla i svrhe života dolazimo i izlazeći izvan onoga što poznajemo te prilagođavajući se svijetu neprestanih promjena.

Osim toga,  Peterson u knjizi razlaže strategije koje pomažu nadići on kulturne, znanstvene i psihološke sile koje nas guraju prema tiraniji te nas uči kako se umjesto toga možemo pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda – i posebno onda – kada smo bespomoćni.

Hrvatsko izdanje knjige Izvan reda: još 12 pravila za život objavljeno je u iznimno visokoj nakladi od čak 12.000 primjeraka, a dostupno je u svim knjižarama, poštanskim uredima i putem web knjižare www.verbum.hr, a više o knjizi možete saznati na linku ovdje.