Kršćanska obiteljska revija Kana jedinstveni je suvremeni mjesečnik za izazove današnjice u kojem širok raspon tema obrađuju stručnjaci iz različitih područja – teolozi, znanstvenici, profesori, komunikolozi, liječnici, sociolozi, umjetnici, književnici… S dugom tradicijom izlaženja (prošle su 53 godine od prvoga broja!), osuvremenjena Kana prati ritam svevremenskih tema za razne dobne skupine, a bavi se i mnogim aktualnim pitanjima sadašnjega trenutka.

Među istaknutim autorima u Kani nalaze Stjepan Baloban, Josip Grbac, Aldo Sinković, Nikola Kuzmičić, Josip Sanko Rabar, Krešimir Cerovac, Đurica Pardon, s. Veronika Mila Popić, Slavica Dodig, Ivan Šarčević, Sani Gilja, Suzana Peran, Tomislav Matić, Stipo Kljajić, Tonči Tadić, Stanko Uršić i niz drugih povremenih ili stalnih autora.

Kana od svojih početaka nastoji osluškivati bilo kršćanske obitelji, uvijek u sadašnjem trenutku, ostajući tako aktualni pratitelj pojedinca uronjenog u suvremeno društvo i vrijeme sa svime što ono nosi – izazove, teškoće, radosti, uspone i padove. Iako u prvom redu obiteljska revija, Kana je namijenjena širem krugu čitatelja, intelektualcima, ali i svima željnima znanja i promišljanja ove stvorene stvarnosti u kojoj Bog poziva čovjeka na najviše zajedništvo svoje ljubavi. Teme kojima se bavi pokrivaju područja duhovnosti, života Crkve, a tu su i rubrike Obiteljski savjetnik, Zdravlje, Putopis, Odgoj za medije, Isusovi sretni ljudi, Izazov trenutka, Svetac mjeseca, Vrijeme i svijest, Film, Vama djeco, Zlatno doba, Političke teme, Duhovni vademekum, Pogled u prošlost i mnoge druge, stalne ili povremene. Posebna je i po tome što dosta prostora posvećuje razgovorima s istaknutim pojedincima pa su se tako u Kani do sada našli razgovori s pojedincima popust don Lusha Gjergjija, izv. prof. dr. sc. Ante Barišića, fra Željka Barbarića, Martine Vuk, don Benitom Giorgettom, Georgeom Augustinom, mons. Ivanom Šaškom, m. s. Vesnom Zovkić, don Gabrijelom Jukićem, Odilonom-Gbènoukpom Singbom i mnogim drugima.

Dar za svakog novog pretplatnika!

Nova godina pravo je vrijeme za uključiti se u godišnju pretplatu po cijeni od samo 22 eura godišnje kako bi Kana svakoga mjeseca stizala na kućnu adresu. Pretplata se može odabrati za sebe ili kao dar nekome, osobito onima koje možda ne viđate svakodnevno ili žive daleko. Kana se šalje i u inozemstvo te od prvih dana izlaženja ima svoje vjerne čitatelje u mnogim zemljama.

Svaki novi pretplatnik na dar dobiva vrijednu knjigu Kršćanske sadašnjosti, a želite li Kanu pokloniti kao božićni dar, naznačite u e-mailu (pretplata@ks.hr) ili telefonskom razgovoru (01 6349 044) kako bi na traženu adresu stigao već i novi božićni broj Kane, kao i pismo uredništva za novog pretplatnika. Naručitelj pak na dar dobiva predivni novi planer Kršćanske sadašnjosti za 2024. godine.

Kana se svakoga mjeseca može kupiti i pojedinačno u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, web knjižari www.ks.hr ili u mnogim župama gdje je izložena uz ostalu periodiku po cijeni od 2 eura. Osim toga, dostupna je i u eIzdanju po cijeni od 1,5 eura.