U svijetu filmske umjetnosti u kojem se čini da su mnogi spremni učiniti sve potrebno za dobru ulogu, pravo je osvježenje naići na jednog profesionalca koji jasno ističe da postoje stvari koje nije spreman učiniti ni pod kojim uvjetima.

Riječ je o Ivanu Ožegoviću, 30-godišnjem glumcu iz Bjelovara koji je televizijskoj publici poznat po ulozi u seriji “Crno-bijeli svijet” u kojoj je glumio Davorina Bogovića, a neki su ga gledali i u njegovoj monodrami “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”, koja je u svojim prvim izvedbama naišla na izvrsne reakcije publike.

Ivan je za Story.hr nedavno razgovarao o promjeni svojeg imidža, odnosno brijanju kose, za potrebu nove uloge. Iako zbog ugovorne obveze nije mogao otkriti više detalja o seriji, rekao je kako će glumiti redovnika u zajednici u kojoj su, očito, svi obrijani.

Osim na pitanja o ulozi, mladi bjelovarski glumac je govorio i o nekim zanimljivim glumačkim izazovima, pa je priznao da mu je najteža stvar koju je morao napraviti za ulogu bila brijanje nogu, budući da je morao glumiti ženu.

Ipak, iako kao profesionalac nema problema s tako specifičnim zahtjevima koje uloge mogu tražiti, Ivan je rekao kako ima vrlo jasne kriterije u pogledu toga što nikada ne bi učinio za ulogu. U razgovoru za Story je rekao: “Ima toga cijeli popis – i nemam problem s izlaženjem iz projekata ako ispada da trebam nešto raditi a da mi se ne sviđa. Ali golotinja i psovanje Boga ni u jednoj kombinaciji ne dolaze u obzir.”

Ovakav je stav u skladu s Ivanovom izjavom za portal Muževni budite u kojem je mladi glumac istaknuo kako mu je vjera “vrlo važna, kako privatno tako i umjetnički”.

“Od malena sam primjećivao da redatelji koji ne negiraju svoju duhovnost imaju kao neku vrstu superpowera, super moći. Odnosno da su njihovi filmovi prožeti nečim drukčijim što me intrigiralo, a nisam znao objasniti kako. Nedavno mi je jedan stariji glumac ukazao na to da je inspiracija sastavljena od riječi in spiritus – što znači ʽu duhuʼ”, rekao je bjelovarski glumac.

Ivo Džeba | Bitno.net