dramska skupina gradec povratak izgubljenog sina

Dupkom ispunjena dvorana Nadbiskupske klasične gimnazije, u petak 25. veljače pljeskom je ispratila mlade glumce iz Dramske skupine Gradec nakon izvedbe predstave “Povratak izgubljenog sina”.

Scenarij za predstavu koja je naišla na dobre reakcije okupljenih napisala je poznata bosanskohercegovačka glumica Nada Đurevska, a prema riječima organizatora premijerno je izvedena prije nekoliko godina na sarajevskoj teologiji.

Za hrvatsku izvedbu scenarij je prilagodio Stefan Križanac, zagrebački student 3. godine medicine porijeklom iz Jajca, koji je ujedno i voditelj amatersko-studentske Dramske skupine Gradec.

Iako je predstava naišla na odličan odaziv, članovi Gradeca još uvijek nemaju konkretnu viziju budućih projekata:

“U ovom trenutku nemamo nikakve dugoročne planove”, izjavio je Stefan za naš portal, nadodavši: “Potrebno je jako puno truda i vremena da bi se pripremio dramski komad, organiziralo sve i privuklo 700 mladih. Svi smo mi studenti sa svakodnevnim obvezama i ovo je bilo jedno veliko odricanje.”

“Potrebno nam je neko vrijeme da razmislimo o svemu i odlučimo hoćemo li pokušati iz ovoga izgraditi nešto veće, nešto što će ostati studentima koji budu dolazili u Gradec nakon što mi odemo, ili će sve ostati na ovoj jednoj izvedbi. Bez obzira na sve, jedna stvar je jasna – nešto kvalitetno uvijek će privući više mladih nego nešto provokativno”, zaključio je.

Dramska skupina Gradec osnovana je u listopadu 2016. kao jedna od brojnih aktivnosti u sklopu zagrebačkog Kulturnog centra Gradec koji se bavi promicanjem profesionalnog i osobnog razvoja srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca.

Trenutno Dramsku skupinu Gradec čine 22 studenta, a otvoreni su za primanje novih članova. Jedini uvjet je da osoba bude student te da pruži malu žrtvu u obliku jednog dijela svoga slobodnog vremena.

Tino Krvavica | Bitno.net