Libreto su napisali Marijana Nola i Robert Bošković na temelju dramskog teksta “U sjenu tvojih krila” autorice Larise Kramer, glazbu potpisuje obitelj Bardun, a koreografiju Rebeka Čuljak.

Praizvedba će biti 15. rujna 2023., a premijera 17. rujna 2023. godine u Dvorani svetoga Franje na zagrebačkom Svetom Duhu s početkom u 20 sati.

Ansambl Kolbe dobro je poznat kazališnoj publici jer od svoga utemeljenja to je ansambl kojemu je cilj evangelizacija putem kazališne umjetnosti. Mjuzikl “Tamo gdje je ljubav” predstavlja hrabar iskorak Ansambla Kolbe u kreativnom stvaranju jer su se granice poprilično pomaknule. Do sada je Ansambl Kolbe stvarao mjuzikle koji su u središtu imali svetačku osobu (“Život za život” – mjuzikl o sv. Maksimilijanu Kolbe; (2013. i 2016.) i “Svetac svega svijeta” – mjuzikl o sv. Antunu Padovanskome; (2018.) ili pak Isusa Krista (mjuzikl “Uskrsli”; 2016.).

Mjuzikl “Tamo gdje je ljubav” stavlja u središte obitelj. Ideja je prikazati kršćansku obitelj koja se suočava s izazovima i problemima današnjega vremena. Nadahnuće smo pronašli u brojnim govorima pape Franje kao i crkvenim dokumentima koji govore o obitelji u suvremenom svijetu. „Obitelj je dragocjeno blago“, piše Papa, ali to blago je često krhko i lako lomljivo te je potrebno puno ljubavi, žrtve, molitve kako bi se sačuvalo od raspadanja.

Mjuzikl “Tamo gdje je ljubav” prikazuje prosječnu obitelj koja se suočava s problemima i izazovima današnjega vremena. Obitelj je to koja nam je bliska u svojoj ranjivosti, nesavršenosti, koju možemo lako prepoznati u svojoj okolini, a možda smo i sami odrasli u jednoj takvoj obitelji. U početku je uvijek sve idealno i idilično, ali dođu tamni oblaci nad naše živote i vrlo brzo se sve promjeni. Vizija ovoga mjuzikla je otvoriti širu perspektivu pogleda na život i stvarnost koja nas okružuje, ali pogleda čvrsto usmjerenoga prema Nebu i Vječnosti. U tom susretu naše vlastite ranjivosti i slabosti s Božjom milošću i savršenošću, događa se otajstvena i čudesna razmjena; stapanje božanskoga s ljudskim. Događa se život vrijedan življenja.

Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti jer zauzetim djelovanjem u stvaranju mjuzikala komuniciraju vrlo jasne kršćanske, evanđeoske, ali i univerzalne poruke kojima svjedoče o svome evangelizacijskom poslanju. Naše poslanje je donijeti svijetu i čovjeku poruku Radosne vijesti pristupajući svima otvorenoga, raspjevanoga i rasplesanog srca.

U ovome mjuziklu sjaji istina o čovjeku: onakvim kakav on uistinu i jest; slab i krhak, ali na takav način da ljepota mjuzikla u očima i srcu onih koji ga gledaju budi čežnju i potrebu svoj život učiniti ljepšim, boljim i istinitijim.

Poslije praizvedbe i premijere, mjuzikl “Tamo gdje je ljubav” prikazivat će se u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu u listopadu, studenom i prosincu. Ulaznice će se moći kupiti pola sata prije predstave ili u župnom uredu Župe sv. Antuna Padovanskoga.