Kako sam strastveno trazila srecu2

Jennifer Fulwiler živjela je lagodnim i naizgled radosnim životom. Odrasla je u sretnomu, ateističkom ozračju kod kuće i odmah nakon studija na prestižnom fakultetu dobila odličan i dobro plaćen posao u informatičkoj tvrtki, udala se za dobro školovanoga muža i živjela u otmjenoj četvrti u luksuznom stanu. Pa ipak, pratila ju je duboka tjeskoba: prolaznost ljudskoga života ju je užasavala, a njezin ateistički pogled na čovjeka kao beznačajan i slučajan ishod fizikalnih sila bacao ju je u očaj. S tim se osjećajem odlučila nositi onako kako je najbolje znala: bježanjem. Ni na trenutak se prepuštajući iskrenom razmišljanju, svoje je vrijeme ispunila poslom i užitcima: zabavama, opijanjem, i opet, zabavama. No, te su je misli na koncu ipak sustigle jedne presudne noći, dovevši je do ruba očaja te se konačno morala suočiti s pitanjem: Koji je smisao života? Ta ju je tjeskoba dovela do ruba očaja te je odlučila krenuti u duhovnu i intelektualnu potragu za smislom života.  Svoja traženja je pretočila u hit knjigu Kako sam strastveno tražila sreću. Priča o pronalasku Boga i životnoga smisla. To je dirljiva, iskrena te ujedno i humoristična ispovijest žene koja je odlučila pronaći smisao života i otkrila da prava sreća ponekad zahtijeva da moramo sve izgubiti.

Odmah po objavljivanju u SAD-u knjiga Kako sam strastveno tražila sreću doživjela je golemu popularnost, te od njezina objavljivanja autorica putuje diljem SAD-a gostujući u brojnim televizijskim i radijskim emisijama. Već duže vremena Jennifer piše i vrlo praćen i popularan blog Conversion Diary (Dnevnik obraćenja), a odnedavno vodi i vlastitu radijsku emisiju The Jennifer Fulwiler Show. Hrvatsko izdanje njezine hit knjige Kako sam strastveno tražila sreću objavila je nakladna kuća Verbum, u sklopu svoje hit biblioteke Svjedočanstva. Dostupna je u knjižarama Verbum, a moguće ju je naručiti na linku ovdje.

Ono što je sigurno jest da će knjiga duboko dirnuti i vjernika i nevjernika, svakoga tko se ikad zaputio istraživati (ili neuspješno pokušavao izbjeći) velika životna pitanja. Prije objavljivanja na hrvatskom ovu je knjigu ekskluzivno imala priliku pročitati poznata pjevačica Marija Husar Rimac koja nije krila svoje oduševljenje: “Knjiga koja se čita u jednome dahu! Provokativni, iskreni, zabavni i nadasve intelektualno izazovni memoari; čitateljima će na vrlo životan način opisati putovanje jedne žene u potrazi za odgovorom o prolaznosti života.”

Koliko je ova otvorena i iskrena ispovijest Jennifer Fulwiler ostavila traga na sve koji su je pročitali govori i činjenica da je poznati američki autor bestselera i bloger Brandon Vogt o  knjizi rekao: “Veličanstveno! Ovo su Augustinove Ispovijesti za 21. stoljeće!”

Zanimljivost vezana uz knjigu jest i to da je autorica napisala poseban predgovor hrvatskomu izdanju, u kojemu je istaknula: “Molim se i nadam da će ova naša priča biti nadahnjujuća za kršćane u Hrvatskoj koji se suočavaju s mnogim pritiscima i poteškoćama kao i ja, Amerikanka u kulturi koja iz dana u dan postaje sve manje religiozna. U tomu je smislu moje obraćenje išlo ‘protiv struje’ prevladavajuće kulture: dok sam ja prilazila bliže k Bogu, moji susjedi i stanovnici moje zemlje od njega su se sve više udaljavali. Zato se nadam da će ova moja priča biti poznata mojoj katoličkoj braći i sestrama koji vode istu bitku preko oceana, u Hrvatskoj, i da će im biti podsjetnik da se istinska sreća može naći jedino u Kristu.”

Više o ovoj dojmljivoj ispovijesti možete saznati na linku ovdje.

N. N. | Bitno.net