Čedo Antolić najznačajniji je kantautor duhovne glazbe na ovim prostorima. Njegov glazbeni put trajao je punih pedeset godina, a iza sebe je ostavio bogatu ostavštinu koja i dalje dobiva na značaju. Na radost svih onih koji su pratili njegov rad, ali vjerujemo i onih koji će ga tek otkriti, ona se nastavlja i ovim albumom.

Album ‘Čedo Antolić – Živim’ nastao je prije dvadesetak godina u jednom studijskom terminu od sat i pol vremena što ga čini potpuno unikatnim audio zapisom. Po želji Renea Medvešeka, koga je u to vrijeme upoznao te počeo s njime surađivati, Čedo je sa svojom starom Fender gitarom sjeo za mikrofon i bez ponavljanja i ispravaka za redom odsvirao četrnaest autorskih duhovnih pjesama. Rezultat toga je glazbeni uradak koji ima snagu živog nastupa, ali i čistoću studijske snimke.

Nakon cjeloživotne glazbene antologije koju nam je ostavio stvarajući i snimajući s mnogim prijateljima i zborovima, ovdje se može čuti izvanrednost u jednostavnosti njegova glasa i gitare, što je Čedo u ime harmonije i zajedništva u glazbi uvijek stavljao u drugi plan. Stoga ne čudi što je za života komentirao ovaj zapis govoreći – ‘To bute vi objavili kad mene više ne bu’, u čemu se pomalo i krije razlog što ovo djelo već prije nije ugledalo svjetlo dana.

Na dan 23. kolovoza, povodom druge godišnjice otkako nas je napustio, Dallas Records je objavio ovaj uradak s posebnim zadovoljstvom. Album nosi naziv po njegovoj pjesmi ‘Živim’. Ovo nije djelo objavljeno samo u sjećanje na velikog umjetnika, već je to iznimno važno glazbeno djelo koje suvereno živi i znači. Unatoč tome što je snimljeno prije dvadesetak godina ni u jednom trenutku ne odaje zastarjelost. Ovaj album omogućili su ljudi koji su poznavali Čedu i osjećali ono što je on glazbom nosio. To su Rene Medvešek, Franjo Vlahović – Kič, Davor Totović, Petar Bunić, Mario Kociper i Dora Bunić. Hvala im.

Album ‘Živim’ dostupan je i u fizičkoj prodaji u svim boljim glazbenim prodavaonicama te na svim streaming servisima.

Cover dizajn/Petar Bunić