U skrovitosti minijaturne kapelice na katu, u dvorištu bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj, jednog kasnog popodneva spontano se okupilo nekoliko mladih na molitvu. Došla sam samo u prolazu nešto obaviti, no pozvali su me da im se pridružim pa sam to i učinila.

U vrevi i buci toga dana, već obavljenog posla i onog koji tek čeka, uspjela sam sabrati misli pred Presvetim, ušutjeti i pustiti Ga da govori. Da, jedan od rijetkih trenutaka za mene tako užurbanu i rastresenu.

U tom trenutku ono veliko i milosrdno Srce koje me inače gleda s oltara bazilike bilo je prisutno i tada, u mom srcu i mojim mislima.

Stihovi pjesme “Srce mog srca” izletjeli su brzinom kojom izdahnemo zrak. Dobro, pretjerujem, ali prilično brzo. Obično melodiju i tekst skladam istovremeno pa je tako bilo i sada. Moji napori da kasnije mijenjam pjesmu (jer uvijek volim nešto zakomplicirati) nisu urodili plodom. Ona je ostala gotovo ista od prvog dana do dana kad je ušla u studio, osim nekih „začina“ koje je dodao Alan i koji su cijeloj pjesmi dali jedan posebniji ugođaj.

Suradnja s Alanom Hržicom i zajednicom Srce Isusovo traje od mog dolaska u Zagreb (prije otprilike pet godina) pa do danas, što i nije čudno; djelujemo u istom području i dijelimo iste vrijednosti. No za vrijeme nastajanja pjesme, ta suradnja je nekako spontano utihnula.

Ne razmišljajući tko će pjevati pjesmu (u početku je bilo logično da će to učiniti SKAC zbor koji sam tada vodila), osjetila sam snažno da bi Alan trebao biti glavni vokal zbog karaktera pjesme i teksta (posvećena je, naravno, Srcu Isusovu). Nije bilo ni dvojbe oko toga hoće li Alan pristati, što je i učinio kad je čuo pjesmu J.

Oboje smo primijetili prijemljivost pjesme i njen odjek, tako da je sljedeći korak bilo snimanje spota. Dugo smo usklađivali termine zbog raznih obaveza, no sretni smo da smo taj veliki posao priveli kraju te da je spot ugledao svjetlo dana.

Neka bude na blagoslov i utjehu svima koji će ga pogledati!

Pjesma “Srce mog srca” nalazi se na albumu SKAC zbora pod nazivom “Tebi se posvećujem” koji je izdan u listopadu 2017. godine.

Tamara Perc | Bitno.net