Djelatnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije te voditelj i urednik na HKR-u u emisiji „Aktualno“ predstavio je svoju pjesmu „Vjerujem“: „Ova pjesma je moj kredo. Ona je duboko proživljavana kroz ovih 18 godina. Govori o trenucima osjećaja napuštenosti, trenucima traženja i samoće, ali i trenucima velikog povjerenja u Boga koji je uvijek tu i koji je vjeran svojim obećanjima. Rekao je da će biti s nama do svršetka svijeta, On je vjeran i uvijek je tu!”

Zvonko Franc je nedavno počeo snimanje vlastitog glazbenog albuma „Moj japa“. Davne 2020. godine napisao je i uglazbio pjesmu „Lice prijatelj“ koju je potom s Bogoslovskim bendom izveo na Uskrsfestu i osvojio treće mjesto stručnog žirija.

U emisiji je govorio o nastanku pjesme „Vjerujem“: „U ovoj pjesmi sam električnoj gitari ostavio puno prostora. Htio sam, naime, da se taj dijalog između čovjeka i Boga može prepoznati kroz gitaru. Postoje dvije dionice u gitarskoj solaži, jedna u kojoj se želi izreći taj jecaj i druga koja ima figuru zvona. Time sam želio približiti Božji odgovor. Bog nam progovara kroz zvona, a to je govor radosti, snage, prisutnosti i blizine… Dosad sam kroz život shvatio da je vjera putovanje, cjeloživotno putovanje u kojem upoznajemo svojeg Stvoritelja. On je uvijek tu, otvara nam svoja vrata, uvijek nam pruža ruke, ali je čovjek kroz svoj život, kroz rane, patnje i životne okolnosti često opterećen njima i stvara si mnoge prepreke, brane koje mu priječe da vidi Božju blizinu.”

Više o pjesmi, koja je posvećena braniteljima, možete pročitati OVDJE.