„Pod svoj pogled“ jedna je od onih pjesama koje dodiruju čovjekove dubine i prikazuju njegov opipljiv odnos s Bogom. Alan je ponovio suradnju sa svojom dragom kolegicom Anom Rucner (s kojom već ima snimljenu vrlo zapaženu pjesmu „Jeshua“). Značajnu dionicu ove skladbe odsvirao je i Andrej Grozdanov, Porinom nagrađeni gitarist, član Alanova benda.

Autorica Romana Bilaver ispričala nam je kako je pjesma nastala:

Ono kad misliš da si u dječjem bazenu do koljena. Igraš se i nakon par sati shvatiš da si na morskoj pučini. Dubina je velika, napola te strah, a napola vlada uzbuđenje zato što ipak ne toneš, već se samo nadaš da te nitko neće pitati kako si ovamo došao.

Počelo je tako da sam negdje usput čula neku progresiju akorda i odletjela po gitaru da probam nešto slično odsvirati. To je taj dječji bazen; zabavno je i gušt je. Ali onda se nešto naglo otvorilo, izišle su riječi, a muž je komentirao: E, sad pjevaš nešto što je važno tvome srcu. Bilo je rizično nastaviti, a opet ne možeš ni stati jer znaš da će te iznutra provocirati ono s čim se ne želiš suočiti. Znala sam odmah da je želim prezentirati Alanu i imala sam jednostavan akustični aranžman u glavi. Producent Grgur Sesar donio je, pak, nove boje u pjesmu i učinio je dojmljivom na poseban način. Uglavnom, nije lako govoriti o djelu koje je stvoreno da samo za sebe govori. Nadam se da će na neki način ogoliti ljudske nutrine. Ne previše, nego tek toliko da dođe bar do onog jednog pravog susreta zbog kojeg će moći reći da se isplatio rizik.

Za cijeli radni tim pojavilo se logično pitanje: kako videospotom adekvatno odgovoriti na dobivenu glazbenu atmosferu?

Tako prvi put Alan ulazi u suradnju redateljem Antom Čaljkušićem i njegovom producentskom kućom „Betlem“. Snimanje spota omogućile su poznate tvrtke Argentum, Europosredovanje i Auto škola Trend. Zahvaljujući njima postignuta je vrhunska razina produkcije. Glavnu ulogu u spotu glumi akademski glumac Mirko Ilibašić dok sporednu ulogu igra Goran Vrbanić. Članovi Molitvene zajednice Srce Isusovo nastupili su u ulozi statista.

Evo što nam je rekao redatelj: Podigli smo ovim projektom snimanje duhovnih spotova na višu razinu. Ponosan sam na svoj tim. Svatko se dao srcem. Na filmskom setu svi smo bili vrlo raspoloženi i opušteni. Jedva čekam da ekipu povedem u neki novi projekt, a do tada ćemo uživati i zahvaljivati Gospodinu u ovome što smo za Njega napravili.