Voditelj Kuće susreta Tabor, fra Ivan Matić, objavio je novu pjesmu pod nazivom „Dođi, Isuse“. Glazbu i tekst za pjesmu je napisao sam fra Ivan Matić, dok aranžman potpisuje Marijan Brkić.

Fra Ivan Matić je svećenik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Rođen je u Janjevu, a 1989. godine započinje svoju franjevačku formaciju. Studirao je u Asizu, nekoliko godine djelovao u Zagrebu te nakon toga 13 godina boravio u Rimu u generalnoj kuriji Reda manje braće, gdje mu je bila dodijeljena služba generalnog asistenta za Franjevački red.

Nakon povratka iz Rima pomagao je fra Zvjezdanu Liniću oko vođenja duhovnih obnova u Taboru, da bi naposljetku postao voditelj Tabora.
Ovaj poznati franjevac autor je brojnih duhovnih skladbi, među kojima izdvajamo: “Brate moj”, “Samo Tvoja ljubav, Bože”, “Učitelju, gdje stanuješ”…

Pjesma „Dođi, Isuse“ govori o čovjekovoj čežnji za Isusom i potrazi za smislom te istovremeno opisuje nestrpljivo iščekivanje susreta koji obnavlja ljudsko srce. Fra Ivan nam je ustvari darovao pjesmu došašća, odnosno molitvu iščekivanja Isusova dolaska Djeteta. Dolaska Boga koji je postao Čovjekom kako bi umirio ljudsku čežnju i donio odgovore na sva naša pitanja.

Bitno.net